Taalhuis in bibliotheek Tubbergen geopend

Namens de gemeente heeft burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker vanmiddag officieel het Taalhuis in de bibliotheek van Tubbergen geopend.

Dit is een initiatief van de gemeente Tubbergen, Stichting Welzijn Tubbergen en Dinkelland, Stichting Lezen & Schrijven, ROC Twente en Stichting Bibliotheken Tubbergen. Het doel van deze gezamenlijke aanpak is om het belang van taalvaardigheid gemeentebreed, en door de hele samenleving heen, zichtbaar en inzichtelijk te maken. Enthousiaste vrijwilligers van het Taalhuis willen hierin een centrale rol spelen.

Het vast ‘hoekje’ van het Taalhuis in de Tubbergse bibliotheek is hiermee dé plek waar inwoners uit de gemeente Tubbergen terecht kunnen voor hulp bij het aanleren of verbeteren van de Nederlandse taal en/of de digitale (basis)vaardigheden. Speciaal geschoolde vrijwilligers staan klaar ter ondersteuning en de hulp sluit aan bij het niveau en de behoefte.

Vast spreekuur

Marijke Nijkrake is het aanspreekpunt en de coördinator van het Taalhuis en heeft spreekuur in de bibliotheek van Tubbergen op donderdag van 14.00-15.00 uur en van 18.00 tot 19.30 uur. Natuurlijk kan men ook een afspraak plannen op een ander moment door contact op te nemen via de mail ([email protected]) of door naar binnen te lopen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen