Pin’ndoarp host dit carnavalsseizoen met prins Roel en adjudant Thijs

Gisteravond is in de residentie Bays de nieuwe regeringsprins aangesteld van carnavalsvereniging de Pin’n uit Reutum. Prins Roel (Deterink) heeft Thijs Stevelink als zijn naaste adjudant gekozen en zij vormen samen de 50e duo van het Pin’ndoarp.

Zij zullen het komende jaar regeren over Reutum en Hoal en zullen daarbij steun ontvangen van de raad van elf. Hun lijfspreuk luidt Loat ons mer brekk’n en sloop’n, wij viert carnaval as best!

Waardevol eerbetoon

Het eerste deel van de avond stond in het teken van het aftreden van prins Ronald en zijn adjudant Sander. Zij hebben afgelopen carnavalsseizoen op uitbundige wijze het carnaval in het Pin’ndoarp voortgebracht. Een terugblik op dit geweldige carnavalsseizoen was dan ook op zijn plaats. De tot dan toe nog hoogheden kregen 11 foto’s van presentator Luuk ter Haar voorgeschoteld. Bij elke foto’s dienden zij een emoticon te plaatsen met daarbij een uitleg van de keuze. De 11 foto’s betroffen bijzondere momenten tijdens de hun carnavalsperiode. Met een glimlach op de gezichten van de hoogheden werd foto voor foto een emoticon toegewezen. Carnavalsvereniging de Pin’n wil hen ook van harte bedankten voor de voortreffelijke wijze waarop zij in het Pin’ndoarp hun rol hebben ingevuld.

Prins Ronald en zijn adjudant sloten hun carnavalsjaar af met de volgende  woorden: “We hebt nun geweldig carnavalsjoar had en hebt onmeunig völ wil had”. Als laatste eerbetoon werden zij door de Pin’ngarde afgevoerd.

De onthulling

Na aftreden van prins Ronald en adjudant Sander was het tijd voor een nieuw duo. De interesse voor het nieuwe duo was groot te noemen. In een overvolle zaal bij residentie Bays werd door Mark Lokotte mensen in de zaal bevraagd over mogelijke prins en adjudant.

Ondanks de vele aanwezigen, wist niemand te raden wie het nieuwe duo van het Pin’ndoarp zou worden. Dat was aanleiding om simpelweg voorzitter Frank Droste te vragen om één van de hoogheden te bellen. Doodse stilte heerste in de overvolle zaal tot men bij Thijs Stevelink de telefoon over hoorde gaan. Wild gejuich was het gevolg en Mark Lokotte snelde zich naar Thijs om de hamvraag te stellen: “Ben jij onze nieuwe prins?” Nee was het antwoord, “maar ik ga hem wel even bellen.” Niet ver van Thijs verwijderd ging de telefoon van Roel Deterink over. Op deze wijze werd de 50e prins van het Pin’ndoarp onthuld.

Prins Roel, de eerste prins van de tweede generatie, en adjudant Thijs nemen het voortouw in het komende carnavalsseizoen. Het feestgedruis werd aangevuld met familie en vrienden van beide hoogheden. Dat resulteerde in een zaal overladen met mensen dat de feestvreugde ten goede deed.

Met een prins en adjudant uit de feestelijke wagenbouwvereniging Reutummerteut komt het feesten dit jaar sowieso dik in orde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen