Prins Rudie en adjudant Jos nieuwe hoogheden CV de Turftrappers

Foto: Turftrappers

De zeventiende prins en adjudant van carnavalsvereniging de Turftrappers uit Langeveen zijn bekend.

In een overvolle residentie, Café Nobbenhuis, werd zaterdag 11 november de Turfkist geopend door de hoogheden van vorig jaar, prins Jan en adjudant Ingmar. Hieruit kwamen 2 Langeveense ondernemers tevoorschijn: prins Rudie (Oude Nijeweeme) van sloop- en grondverzetbedrijf Oude Nijeweeme en adjudant Jos (Engbers) van Jos Engbers Motoren. Samen met hun hofdames Ivonne en Erna zullen zij dit jaar voorop gaan in de carnavalsactiviteiten van de Turftrappers.

Cryptische omschrijvingen

De afgelopen weken werd er al veel geraden naar de namen van de nieuwe hoogheden, aan de hand van 4 cryptische omschrijvingen:

  1. Noe bekaend ze kluur
  2. De band is groot
  3. De een hef döst en ’n anner kan der gèn genog van kriegn
  4. Ze wearkn beiden vuurn zölden baas

Niemand in Langeveen of Bruinehaar wist deze omschrijvingen echter te ontcijferen. Blijkbaar waren ze moeilijker dan de prinscommissie had gedacht. Toch is de uitleg gemakkelijk en in een paar woorden weer te geven. Rudie, Jos en hun hofdames wonen aan de Witteweg. Hun band is groot, omdat ze naast familie ook buren van elkaar zijn. Bovendien zijn beide hoogheden met hun bedrijf sponsor van de carnavalsvereniging. Jos is in zijn dagelijks leven druk met de verkoop van motoren, die op brandstof rijden. De kranen en vrachtwagens van Rudie hebben daarentegen aanzienlijk meer brandstof nodig. Zowel Ivonne als Erna werken mee in het bedrijf van hun echtgenoot.

Proclamatie

Uit de proclamatie van de nieuwe hoogheden blijkt dat ze betrokken zijn bij het leven in Langeveen en Bruinehaar. Het is belangrijk dat er veel vrijwilligers actief blijven bij verenigingen en in commissies, want met hun hulp blijft het verenigingsleven in stand. Met de laatste regels van de proclamatie geven prins Rudie en adjudant Jos tenslotte aan dat ze er een fantastische carnavalsjaar van willen maken. En dat blijkt ook uit hun lijfspreuk Wi’j zint Turftrappers van ’t echte ras, doarum geft wi’j met carnaval vol gas.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen