Deelname aan optocht Alberger Bökke geopend

Foto: Redactie

Albergen zal op zondag 4 februari weer vollopen met feestgangers uit heel Twente. En met reden, want op die dag trekt de 48e carnavalsoptocht van de Alberger Bökke door de straten.

De start wordt dit jaar vervroegd naar 12.00 uur. Aanmelden voor deze optocht is vanaf heden mogelijk, in de volgende categorieën: grote wagens, kleine wagens, loopgroepen, paren en eenlingen. Ook kan men tegen vergoeding met een reclameauto deelnemen.

Nieuwe jurering

Traditiegetrouw kenmerkt de optocht van de Alberger Bökke zich door de hoge kwaliteit van de wagens en de grote loopgroepen. Om dit nog meer te stimuleren, is er een eerste prijs van €1.111 beschikbaar.

Het totale prijzengeld is €6.200, mede dankzij een groot aantal trouwe sponsoren. De regels voor de jurering zijn geheel aangepast en het aantal juryleden is uitgebreid van 9 naar 18 personen. Ook de wijzigingen in het reglement en het inschrijfformulier zijn op de website van de Alberger Bökke te vinden.

Opgave wagens

Opgave van grote en kleine wagens is mogelijk tot dinsdag 11 januari, maar ingeschreven wagens worden niet automatisch tot de optocht toegelaten. Hiervoor vindt er eerst een keuring plaats, die gepland staat op zaterdag 20 januari. Alleen wagens die voldoen aan de regels, ontvangen vervolgens een startbewijs. Hiermee wil de optochtcommissie de kwaliteit van de optocht waarborgen.

Overige deelnemers

Paren, eenlingen en loopgroepen kunnen zich nog tot maandag 29 januari opgeven.

Kinderen hoeven zich niet vooraf op te geven voor de optocht. Zij kunnen hun startbewijs vanaf 11.00 uur ophalen aan de Mosbrink. De jurering van de grote wagens begint om 10.30 uur.

Voor verdere vragen kan men zich wenden tot Walter Lansink via tel. 06-14825049.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen