‘Boemerang-Tukker’ neemt huisartspraktijk Borm in Albergen over

Miriam Doornweerd
Miriam Doornweerd
Foto: Mark Mensink

Per 1 januari zal Miriam Doornweerd (40) de huisartspraktijk van dokter Borm in Albergen overnemen. Ze is in september gestart met een inwerkperiode en zodoende al 2 dagen per week aanwezig.

Dokter Doornweerd, die opgroeide in Vriezenveen en later in Groningen geneeskunde studeerde, wordt hiermee de nieuwe praktijkhouder. Ze heeft de afgelopen jaren in Friesland gewerkt en woonde daarbij met haar man en 4 kinderen in Marum. In augustus zijn zij met z’n allen naar Albergen verhuisd. “Alleen de jongste gaat nog niet naar school, maar wil dat al wel graag. De oudste gaat elke dag op en neer naar Almelo, terwijl de andere 2 hier in het dorp op de basisschool les krijgen”, zegt dr. Doornweerd met een trotse glimlach. “Mijn man, die overigens wel Twents kan spreken en verstaan, komt uit Enter. Ikzelf versta het wel, maar het praten gaat me niet zo goed af.”

Vanaf het nieuwe jaar zullen ook 2 nieuwe assistentes de huisartspraktijk gaan verrijken: Marga Everlo en Ryanne Zielhuis. Judith Bokhuizen is aangetrokken als praktijkondersteuner. Harry Vis blijft als GGZ- praktijkondersteuner.

‘Ons kindje’

Naast dokter Borm zal zijn vrouw, die hem dagelijks assisteert en patiënten welkom heet aan de telefoon en balie, de huisartspraktijk eveneens verlaten. Hiervan zijn hun cliënten op de hoogte gesteld per nieuwsbrief. “Sommige van die brieven kregen we terug met de boodschap: niet geaccepteerd. Tja, dat is natuurlijk wel bijzonder en zeker ook amusant om te lezen. Kijk, wij hebben 35 jaar lang met elkaar wat opgebouwd. Inmiddels zien we de kinderen van de kinderen, dus alweer de derde generatie, in onze praktijk naar binnen komen. Ook voor ons gaan de jaren tellen en samen hebben we besloten dat nu het moment van stoppen is gekomen”, vertelt ze. “We zijn blij dat we het in goede handen kunnen overdragen, want het is toch wel een beetje ons kindje.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen