Tekort aan cursisten uit omgeving nieuwe AED’s in Geesteren

Foto: AED Geesteren

De werkgroep AED van Dorpsbelang Geesteren is bezig met de voorbereidingen van de cursussen in 2018.

In januari en februari 2018 vinden de herhalingscursussen AED en reanimatie plaats. Cursisten krijgen binnenkort een uitnodiging per email met de nieuwe cursusdatum en -tijd. Net als vorig jaar moet daarop worden gereageerd of de datum wel of niet past en kan er gemakkelijk een andere datum worden gekozen. Voor deze cursussen zijn actuele mailadressen nodig, dus een eventuele wijziging moet doorgegeven worden aan de cursistenadministratie.

Ook mensen uit Geesteren die elders de basiscursus gevolgd hebben, zijn van harte uitgenodigd om de herhalingslessen te volgen. Iedereen is er immers bij gebaat dat de aangeleerde vaardigheden onderhouden worden. Aanmelden kan via de website www.aedgeesteren.nl, waarna de uitnodiging per email wordt verstuurd.

Gratis

De werkgroep wil elk jaar nieuwe cursisten opleiden die bereid zijn de vaardigheden jaarlijks te herhalen. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom. Het is maar 1 avond per jaar en de cursus kan, dankzij de jaarlijkse giften, nog steeds gratis worden aangeboden voor iedereen die in Geesteren woont of werkt.

Als er voldoende aanmeldingen binnenkomen voor een basiscursus reanimatie en AED worden er dit jaar 2 basiscursussen gegeven.

Tekorten

Er zijn onlangs 2 nieuwe AED-locaties bijgekomen: camping Slutkeboer aan de Langemaatsweg en landbouwbedrijf Oude Voshaar-Paus aan de Zielakkersweg in West-Geesteren. Buurtbewoners wordt geadviseerd om een basiscursus te volgen.

Ook in de buurtschappen de Huijer, de Venweg en de Molenhoek zijn nog te weinig mensen opgeleid om een goede dekking te hebben in Geesteren.

Hulpverleners gezocht

Er zijn nu 23 AED’s in en om Geesteren, die allemaal op de site aangegeven zijn middels een locatie-overzicht en foto. Van deze AED’s zijn er 13 in het beheer van de werkgroep AED Geesteren. Ze worden door de werkgroep regelmatig gecontroleerd, zodat accu en elektroden op tijd vervangen worden en ze 24/7 bereikbaar en bruikbaar zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen