Wendy geeft iets extra’s aan zieke kinderen

Wendy Roelofs
Wendy Roelofs
Foto: Mark Mensink

Zelf weet ze maar al te goed hoe het is om dagen- zo niet wekenlang in een ziekenhuis door te brengen. Reden voor Wendy Roelofs uit Geesteren om iets terug te doen, speciaal voor zieke kinderen. Samen met haar man Leon koopt ze voor hen cadeautjes uit de opbrengst van de kerstbomenverkoop.

Opgewekt en open als ze is, legt Wendy met gevoel voor humor uit dat zij een soort jackpot heeft gewonnen. In negatieve zin dan, nadat ze ongeveer 20 jaar geleden tijdens het uitgaan in glas viel. “Ik had daarbij een wondje aan m’n duim opgelopen. En eigenlijk alles wat maar mis kon gaan, is daarna misgegaan. In principe doet de gehele rechterkant van mijn lichaam constant pijn”, verklaart de Geesterense. “Ik zeg weleens voor de grap dat een knuffel die ik ooit van een arts heb gekregen als enige uit huis wordt gehaald als deze in de fik staat. Zo dierbaar is die mij. Wij hebben zelf geen kinderen, dus mede daarom willen we er graag zijn voor diegenen die op de kinderafdeling liggen en geen ‘normale’ kerst doormaken.”

Van elke kerstboom die verkocht wordt, gaat €2 rechtstreeks naar de ZGT-kinderafdeling. “Tot 18 jaar liggen ze op die afdeling en dan zou het heel fijn zijn, zeker voor kinderen die in een isolatiekamer liggen, om daar de nodige afleiding te krijgen”, vertelt Wendy. Samen met haar man heeft ze verschillende stukken land in gebruik waarop in totaal zo’n 15.000 kerstbomen zijn geplant. Deze bomen, in vele verschillende afmetingen en soorten, kunnen via internet besteld en thuisbezorgd worden. Ook zijn er verkooppunten zoals tijdens de kerstmarkt in Geesteren, iets waarbij Wendy zelf ook in de organisatie zit.

Op 14 december gaan de eerste cadeaus uitgedeeld worden. Dat doen Leon en Wendy niet zelf, maar de verpleegkundigen die een band hebben met de patiëntjes. “Wij zijn niet belangrijk in dit geheel, het gaat om deze actie en het effect op de levens van die zieke kindjes. Hopelijk halen we in totaal genoeg op om er een Playstation van te kunnen kopen”, wenst Wendy. “Een beetje stiekem heb ik vooraf al een hele hoop cadeautjes ingeslagen die binnenkort hun weg vinden naar het ziekenhuis en hopelijk een boel kinderen blij zullen maken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen