Sinterklaascadeaus voor minderbedeelde kinderen

Woensdagavond was het een drukte van belang bij de Kinderkroon in Tubbergen. Er wordt gesjouwd met dozen, juten zakken, hooi, mandarijnen, snoepgoed en de rollen cadeaupapier en plakband vliegen er doorheen om alle cadeautjes ingepakt te krijgen.

De Verjaardagsbox, een initiatief van het Schuttersgilde Tubbergen, is de afgelopen tijd druk bezig geweest om 33 gezinnen met in totaal zo’n 70 kinderen een mooie Sinterklaasavond te bezorgen. “Ieder kind verdient een fijne Sinterklaas, zeker als dat thuis financieel om een of andere reden niet mogelijk is”, vertelt Mariska Jogems ([email protected]), coördinator armoedepreventie bij de SWTD (Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland). “Om te zorgen dat het een verrassing blijft voor de kinderen is er al op een eerder moment een gedicht verstuurd, waarin het tijdstip van bezorgen aan de ouders is doorgegeven. De dozen zullen de volgende dag door de vrijwilligers in de hele gemeente Tubbergen worden bezorgd. Alles geheel in de stijl van Sinterklaas, want zelfs aan hooi en wortels voor het paard is gedacht.”

De Verjaardagsbox is er voor kinderen van 0 t/m 18 jaar. Het aanvragen van de box kan via de Voedselbank, SWTD en het maatschappelijk werk.

Wat is de Verjaardagsbox?

Sinds september van dit jaar werken verschillende leden van schutters met een groepje vrijwilligers en de SWTD samen om kinderen van gezinnen, die het financieel moeilijk hebben, een feestelijke verjaardag te bezorgen. In de versierde doos vinden ze, afhankelijk van de leeftijd, naast een cadeautje, ook een traktatie voor op school, slingers en ballonnen. En er is natuurlijk geen verjaardag zonder taart.

Het project kent een vliegende start door de grote groep enthousiaste vrijwilligers en door ondernemers uit de gemeente Tubbergen en omstreken die de Verjaardagsbox een warm hart toedragen. De leden van het project zijn deze sponsors dan ook zeer dankbaar voor hun gulle bijdragen aan de Verjaardagsbox en/of de speciale Sintbox. Zo verzorgen alle bakkers in de gemeente de verjaardagstaarten voor de kinderen, zijn de dozen van Momapack en heeft Kaart van Anita het logo ontworpen. Ook allerlei andere bedrijven hebben bijgedragen om de boxen te vullen.

De projectleden willen de Kinderkroon voor het gebruik van hun locatie en de scholen en verenigingen, die ofwel donaties hebben gedaan of de dozen hebben versierd, heel hartelijk bedanken. Zonder al deze bijdragen had de Verjaardagsbox nog niet zoveel gezinnen kunnen helpen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen