Jongeren steken al volop vuurwerk van de Aldi af

Wondertol
Wondertol
Foto: Flickr / jpstanley

Speciaal vanuit Albergen waren ze naar de supermarkt van Aldi in Tubbergen gefietst om op deze mistige zaterdag wat vuurwerk in te slaan. Onderweg naar huis steken ze het lukraak op straat af, verbaasde blikken van toevallig passerende automobilisten achterlatend.

Wie denkt dat je alleen maar vuurwerk mag afsteken met Oud en Nieuw heeft het goed mis. Weinigen zullen ervan op de hoogte zijn, maar de wondertollen die het groepje van 8 of 9 Albergse tieners vanmiddag links en rechts in de Tubberger dorpskern en daarbuiten afstaken vallen onder de vuurwerkcategorie I en zijn zodoende volledig legaal om te kopen (vanaf 12 jaar) en af te steken. En niet alleen maar in december of zoiets, het hele jaar door. Voor een paar euro’s hebben ze zo groene en rode lichteffecten plus een boel rook en dat met 80 stuks in de verpakking. “Een mevrouw zei dat ze de politie ging bellen, maar dat vinden we helemaal prima”, vertelt één van de jonge wijsneuzen. “Dit mag gewoon.”

Bij een andere jongen rookte zelfs de rugtas, want hij had zijn aansteeklontje daarin gedeponeerd en niet eerst even (goed) uitgemaakt. Niet erg handig, zo dicht op de zojuist ingeslagen grondbloemen. Aan de andere kant: jong geleerd is oud gedaan…

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen