AVG gelast kerstmarkt Geesteren af

Foto: Rifka Schepers

Vanwege de code oranje die de KNMI heeft afgegeven, heeft de organisatie van de jaarlijkse kerstmarkt van Geesteren besloten deze af te gelasten. Dat zegt Leon Oosterik namens de AVG (Activiteitenvereniging Geesteren).

Jaarlijks vinden duizenden bezoekers de weg naar Geesteren voor de kerstmarkt, waar meer dan honderd standhouders aan meewerken. “Er zijn 60-70 vrijwilligers op de been, waaronder enkelen die iedere keer driekwart jaar met de voorbereidingen bezig zijn. Voor hen is het zeker een teleurstelling en eigenlijk voor iedereen die erbij betrokken is”, vat Oosterik samen.

Gisteren besloot het AVG-bestuur om vanmorgen de knoop te gaan doorhakken, aangezien er veel neerslag in de vorm van sneeuw verwacht wordt. Hiervoor heeft meteorologisch instituut KNMI een landelijke waarschuwing in de vorm van een ‘code oranje’ afgegeven. “Dat is voor ons leidend en dat staat ook zo in ons veiligheidsplan”, weet Oosterik. “Daardoor komt de verantwoording van de veiligheid bij ons te liggen en zijn we gedwongen om tot deze toch wel moeilijke beslissing te komen. Maar het is niet anders, veiligheid gaat boven plezier.”

Oosterik laat een dankwoord uitgaan naar alle vrijwillige krachten en verwacht dat er volgend jaar weer een kerstmarkt in het centrum van Geesteren zal zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen