Broers vormen nieuwe hoogheden van de Spekscheeters

Foto: Spekscheeters

Carnavalsvereniging de Spekscheeters uit Vasse maakten vanavond hun nieuwe hoogheden bekend in hun residentie, café-restaurant Bolscher in Vasse.

Voorzitter Walter Kemna nam de presentatie voor zijn rekening. In afwijking tot voorgaande jaren werd de opkomst van de hoogheden een uur eerder gehouden, om de familie en de ‘noabers’ niet al te lang in spanning te houden en ze de gelegenheid te geven om volop te gaan genieten van dit spektakel. Om 20.30 uur werd de traditionele spekkist de zaal in gereden, onder begeleiding van hofkapel de Spekhest’n, de raad van elf, de dansmariekes en een aantal oud-hoogheden.

Aanwijzingen

In de weken voorafgaand aan het Prinsenbal kon men aan de hand van een aantal cryptische omschrijvingen een keuze maken uit 50 prominente figuren uit het Spekscheetersland, die genomineerd waren om leiding te gaan geven aan de Spekscheeters. De eerste aanwijzing was: Dit jaar kan bij beide de vlag in top. Een duidelijke aanwijzing dat er wellicht een link is met de nieuwbouwwijk De Steenbrei. Een andere aanwijzing vormde de vraag: Wie is de mol?

Broers met de vlag in top

De verbazing was groot toen er uit de spekkist 2 jonge knapen in de schijnwerpers kwamen te staan. Voor een aantal aanwezigen was toen echter al wel duidelijk wie de nieuwe hoogheden zouden worden. De 2 jongens zijn namelijk de kinderen van het nieuwe stel. Uiteindelijk werd door de voorzitter bekendgemaakt, dat dit jaar prins Frank (Oude Luttikhuis, Kouk’s Frank) gaat regeren over de Spekscheeters, bijgestaan door zijn broer Peter.

Ook de aanwijzingen werden toen duidelijk. Prins Frank is werkzaam in de groensector en broer Peter is eigenaar van aspergeboerderij Mander, dus ze zitten regelmatig met hun handen in de grond. Frank heeft de vlaggetjes in de top bij de kerstbomenverkoop en bij Peter kan ook het bekende vlaggetje dit jaar weer op de asperges gezet worden.

Eerbetoon

In hun proclamatie beloofden de hoogheden plechtig, dat ze dit regeringsjaar de steek op zullen houden en de zakdoeken in de ’tuk’ zullen houden. Beide heren staan erom bekend, dat ze normaal gesproken duidelijk aanwezig zijn op feesten en partijen.

Ook was er nog een eerbetoon aan de moeder van de hoogheden. Kouk’s Truus, de ‘aspergekoningin van Mander’ zou absoluut niet onder doen voor de eerdere prinsessen van de Spekscheeters.

Op het einde van de proclamatie werd de nieuwe spreuk van de hoogheden voor dit carnavalsseizoen bekend gemaakt: Dann’n d’r oet, beest op stal, op noar ’n machtig carnaval.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen