CDA brengt werkbezoek aan Albergen

Afgelopen zaterdag is door CDA Tubbergen een werkbezoek gebracht aan Albergen.

Het was een regulier bezoek van de fractie en het bestuur waarbij een bezoek werd gebracht aan Tasche Staalbouw, aan zalen- en partycentrum Morshuis en aan het vernieuwde Cultuurhoes.

Tasche Staalbouw

Bij velen staat de grote brand nog in herinnering waardoor Tasche te Albergen afgelopen zomer werd getroffen. Voor het CDA aanleiding om een bezoek te brengen aan de 3 gebroeders Tasche en uiteraard Tasche senior om te horen hoe men na de brand weer heeft opgepakt. Al snel blijkt dat men voortvarend bezig is met de toekomst en dat de nieuwbouw medio dit jaar gerealiseerd moet zijn. Door alle medewerkers, maar ook door vele partijen buiten het bedrijf waaronder ook de gemeente Tubbergen, is voortvarend gewerkt aan een snelle wederopbouw.

Daarnaast werd inzicht verkregen over de reguliere staalbouwwerkzaamheden, de projecten waar men aan werkt, de markt, het opleiden en aantrekken van personeel, en de mogelijkheden voor bedrijven in de gemeente Tubbergen. Na de crisis wordt gekeken welke mogelijkheden er zijn voor bedrijven om een bedrijfskavel te bemachtigen. Volgens het CDA is wel duidelijk dat deze wens bekend moet zijn bij de gemeente; de bedrijvenconsulent is daarvoor de aangewezen contactpersoon. En daar waar in de crisis het voormalige terrein van de Marke niet realistisch bleek om te ontwikkelen is dit nu, op het moment dat de crisis achter ons ligt, mogelijk wel een locatie waar nieuwe initiatieven kunnen worden gerealiseerd. Het bezoek werd afgesloten met een indrukwekkende rondleiding door het bedrijf.

Partycentrum Morshuis

Het tweede bezoek werd gebracht aan Partycentrum Morshuis. Morshuis is al jarenlang wijd en zijd een begrip regio als een belangrijke horeca gelegenheid en onder meer betrokken is bij de organisatie van tal van evenementen. Door Edward Morshuis, inmiddels de vierde generatie Morshuis die hier het horecavak uitoefent, werd de geschiedenis van het ontstaan van het bedrijf toegelicht. Vervolgens werd ingegaan op allerlei aspecten waar de horeca en met name Morshuis mee te maken krijgt. Van belang is dat een horecabedrijf mee gaat met de tijd en aansluiting houdt met de doelgroep, maar wel duidelijke keuzes maakt welk product men wil aanbieden.

Tijdens het bezoek kwamen allerlei zaken aan de orde zoals alcohol en de minimumleeftijd van 18 jaar, veiligheid bij de grote evenementen zoals carnaval, het organiseren van evenementen; het gebruik van ‘pilletjes’ en de gewenste ontwikkeling rondom café Miets. Afgesloten werd met een rondleiding door het bedrijf waar de voorbereidingen voor het gemeentegala in volle gang waren.

Cultuurhoes

Op 24 november jongstleden is in Albergen het vernieuwde Cultuurhoes Albergen geopend. En het bestuur is er bij monde van André Vleerbos en Ben Kok terecht trots op. Voor het CDA aanleiding om een bezoek te brengen om te horen over het ontstaan; de vele gebruikers zoals de dagopvang, de Kuierstee, de Volksdansgroep, de inline dansgroep, de Zonnebloem; de bibliotheek; de Wereldwinkel, Heemkunde Albergen-Harbrinkhoek; de bridgeclub etc. Inmiddels zijn er 45 vrijwilligers die alle activiteiten mogelijk maken. Positief bericht was dat recent subsidie is ontvangen voor de realisatie van een overkapping zodat bezoekers zomers ook overdekt buiten kunnen zitten en activiteiten kunnen ondernemen. Uiteraard zijn er wensen voor de toekomst zoals de oprichting van een jeu de boules club. Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding door het gebouw en een toelichting op de activiteiten en gebruikers.

Al met al was het een zeer zinvol werkbezoek aan Albergen, aldus CDA-fractievoorzitter Tonny Busscher. “Door deze reguliere werkbezoeken blijven we goed op de hoogte van de wensen die er zijn in een dorp. En als er wensen zijn horen we dat graag uit de eerste hand en kunnen kijken naar een oplossing. Op deze manier bevindt het CDA Tubbergen zich altijd dicht bij de gemeenschap.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen