Turftrappers zetten scepter van de Schaop’nböll’kes op Marktplaats

De carnavalsvereniging van Langeveen houdt een van de scepters van de Tubbergse carnavalisten ‘gegijzeld’. Deze werd kennelijk gisteravond, in het feestgedruis van het gemeentegala te Albergen, door de adjudant van de Schaop’nböll’kes verloren…

Iedereen die van carnaval houdt, moet in elk geval tegen een dolletje kunnen. Over en weer, tussen de verschillende carnavalsverenigingen, gaat dat er precies zo aan toe. Voorts is het een ongeschreven wet dat een dergelijke scepter een soort van heilige status heeft en iets is dat ab-so-luut niet in handen van de ‘concurrentie’ mag vallen. Helaas voor adjudant Eddy Boerrigter is dat nu wel het geval en werd het zelfs vandaag op Marktplaats te koop gezet.

Revanche

De rechtmatige eigenaar geeft trouwens aan dat hij de scepter eigenlijk alleen in bruikleen heeft gegeven en niks meer. Boerrigter: “Op het moment dat iemand aan je vraagt of ie het even mag vasthouden ‘om eens te proberen’, er vervolgens snel vandoor gaat naar zijn eigen vereniging en het niet terug wil geven, dan vind ik dat wat minder sportief. Ik ben absoluut in voor een lolletje, maar daar valt dit volgens mij niet onder.” Hij belooft ook dat er een gepaste revanche zal komen.

N.o.t.k.

Welke beloning of tegenprestatie de Langeveners voor het overigens niet erg handzame kleinood vragen, is nog nader overeen te komen. Dat laat ook de adverteerder weten, die het onderwerp komende dinsdag – tijdens een Langeveens overleg – ter sprake zal brengen.

Aan de foto’s op Marktplaats te zien, kunnen de Turftrappers in elk geval vooralsnog hun lol niet op met de nieuwe aanwinst.

Update

De ‘geleende’ scepter is terug bij Eddy Boerrigter in Tubbergen.

Hij is weer terug bij de rechtmatige eigenaar!!

Geplaatst door Jolanda Schrage op zondag 14 januari 2018

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen