Publiek springt op de tafels tijdens gala-avonden van Turftrappers

Zo’n 1.000 mensen hebben afgelopen week genoten van 2 fantastische gala-avonden in Langeveen, georganiseerd door carnavalsvereniging de Turftrappers.

Nieuwe artiesten en ook oude bekenden zorgden voor een avondvullend programma vol muziek, spectaculaire dans en humorvolle buuts. Het publiek luisterde aandachtig of stond dansend en zingend op de tafels.

Na de opkomst van prins Rudie, adjudant Jos, de hofdames Ivonne en Erna, de jeugdhoogheden Floor en Naomi, Raad van Elf en dansmariekes kon de avond officieel beginnen met het Turftrapperslied, gezongen door zes leden van themakoor Courage.

Vervolgens stond Duke ter Groot op de planken. Vorig jaar deed hij namens de Mariaschool mee en omdat dat goed beviel, was hij dit jaar terug om te vertellen over zijn lachwekkende ervaringen op school. Ook José Lescher was terug op het Langeveens podium, na enkele jaren afwezigheid. Onderweg naar een avond voor plattelandsvrouwen over ‘jeugd en gezin’ vertelde ze breeduit over de jeugd en geen zin bij haar thuis.

Bernd en Nick ter Groot deelden vervolgens in kerkelijke gewaden en met humor de kerkberichten mee.

Echte mannen en vrouwen

Omdat echte mannen niet bang zijn zichzelf te laten zien, stonden de leden van de raad van elf ieder met een eigen lied op het podium. En ook de oud-hoogheden gaven zich bloot met hun versie van die Glocken von Rom.

Bennie Oude Oosterik – in zijn rol als Bets Pikstrik – vertelde hoe het leven drastisch is veranderd na zijn eerste solo vorig jaar in Langeveen. Hij toert nu door heel Nederland en zijn brievenbus stroomt vol met fanmail.

De vrouwen van de oud-hoogheden wisten het publiek op de tafels te krijgen met een spectaculaire Nederlands-Duitse battle. De zaal werd in twee kanten verdeeld, waarna om en om Nederlandse en Duitse liedjes uit volle borst werden gezongen.

Dorpspolitiek

Tot slot is het tijd voor de dorpspolitie, want vorig jaar werd het al gezegd: de mensen moeten weer bang zijn om naar de gala-avond te komen. Op het strand met een koek- en zopiekraam namen Regina Haarhuis en Anja Jonker jong en oud op de korrel. Aan de hand van het blad LLZP – Lekkere Langevener Zoekt Partner – beschreven ze bijzondere en hilarische situaties in het afgelopen jaar.

Onderscheidingen

Op beide gala-avonden werd een prinselijke onderscheiding uitgereikt door prins Rudie en adjudant Jos. Donderdagavond kreeg Rob ter Groot deze onderscheiding voor zijn enorme inzet in de optocht-, horeca-, technische commissie en raad van elf.

Thijs Oude Steenhof werd op vrijdag gehuldigd. Hij is niet alleen president van de Turftrappers, maar met Mijn Dorp 2030 en via de lokale politiek ook sociaal-maatschappelijk betrokken bij Langeveen en Bruinehaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen