‘Albergen is het Utrecht van Twente’

Carnaval staat bol van de tradities, waaronder de jaarlijkse collegevergadering onder leiding van de sleutelprins.

Gisterochtend was het zover. Sleutelprins Arjan en zijn gevolg werden welkom geheten door het voltallige gemeentebestuur, burgemeester Haverkamp-Wenker voorop. Dat lijkt heel plechtig en officieel, maar de inhoud van de vergadering is eerder ludiek en luchtig te noemen. Sommige agendapunten verraden dat al: vrouwelijke wethouders, carnaval businessclub, opening Fahrradlerfest.

Maar het begon eerst tamelijk serieus, namelijk over het Albergse centrumplan. Volgens prins Arjan (Lucas) en sik Evert (Haarman) loopt het dorp op dat punt achter bij bijvoorbeeld Geesteren en Tubbergen. De verloedering van café Miets draagt daar aan bij, al hebben de Papsleef’n met posters geprobeerd hier wat tegen te doen… “We denken graag in een groter geheel. Ons inziens is er behoefte aan een centrumplein met voorzieningen: één centraal plan”, aldus de sleutelprins. Van wethouder Erik Volmerink kreeg hij te horen dat een aantal ondernemers hiervan op dit moment werk maakt en dat dit afwijkt van hetgeen een jaar of 6-7 geleden, met diverse winkels, naar boven borrelde. Volmerink: “Er zit wat aan te komen, zo heb ik het idee. De markt is echter aan zet.”

Albergen, je kunt er niet omheen

De sleutelprins had veel lovende woorden over zijn woonkern. “Albergen is de periferie van de gemeente Tubbergen en het Utrecht van Twente: ligt zeer centraal en heeft een betere ligging dan het ‘achterland’. We noemen geen namen van dorpen, maar een feit is het wel”, zei Arjan. “Wij willen graag het nieuwe business district wel worden van de gemeente Tubbergen. Het Lower Manhattan van de gemeente met de snelste verbindingen naar Almelo, Hengelo en Enschede, maar ook centraal naar Oldenzaal, Rijssen en Deventer.”

In de wolken

Volgens de hoogheden en gezien de IT-achtergrond van prins Arjan is het de hoogste tijd voor een frisse, frivole en vernieuwende slogan: In de wolken in… Tubbergen. Dit is wat de Albergenaren betreft ook in te zetten voor bedrijvigheid en hightech innovatie om het Silicon Valley van Twente te worden. “Laten we proberen o.a. de ICT-bedrijven te behouden binnen onze gemeente door niet alleen een snelle internet infra, maar ook een verbetering in voorziening van openbaar vervoer en een goede bereikbaarheid voor personeel. Maar ook voldoende bedrijfsruimte en expansie mogelijkheden”, benadrukte de prins. “Internet is zo belangrijk geworden als water uit de kraan.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen