Glinsterende steentjes maken debuut in de verlichte carnavalsoptocht

Carnavalsverenigingen maken kans op een extra prijs als ze ‘glinstersteentjes’ op hun wagen plaatsen.

Op het Raadhuisplein in Tubbergen worden binnenkort bloembakken geplaatst. Deze bestaan uit glazen steentjes vanuit de Glinstering. Tubbergen Bruist heeft de stenen die daarvoor zijn bestemd voor komende vrijdagavond beschikbaar gesteld (in bruikleen) voor de carnavalswagens die deelnemen aan de Twentse Verlichte Carnavalsoptocht.

In het geval van CV Ketel uit Geesteren gaat het om 100 steentjes die ze hebben aangevraagd. “Deze zijn op een soort bolderkar geplaatst”, aldus clubvoorzitter Sam Heerdink. “Met stroboscoop-lampen erachter, die verschillende kleuren uitstralen, worden ze verlicht.” De carnavalsvereniging van Hezingen Hooidijk heeft 8 dozen gekregen met elk 36 glinsteringen, maar hoe deze de wagen gaan verfraaien is nog niet bekend.

De vereniging met de grootste loopgroep, de Kroegtijgers uit Geesteren, hebben blijkbaar nog niet de aangevraagde ‘glinsteraars’ ontvangen. Dat geeft bestuurslid Mark Paus aan. DKW zou zelfs 500 stuks hebben aangevraagd, maar het is onduidelijk hoe zij deze gaan verwerken in hun wagenontwerp.

Prijs

De vereniging die op de meest originele wijze gebruikmaakt van de geleende stenen, wint 500 euro. Dit bedrag is beschikbaar gesteld door de stichting Toeristisch Glinsterend Tubbergen, ofwel de samenwerkende horecabedrijven in de gemeente.

Volgens gemeentewoordvoerder Erna Ekkelkamp gaat het om een tamelijk spontane actie waaraan de stichtingen en verenigingen zelf invulling hebben gegeven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen