‘Carnavalssjoemelaars’ betalen extra in Geesteren

Foto: Facebook / Papsleef'n

Dit jaar zal de organisatie van het carnavalsfeest in Geesteren, dat komende zondag plaatsvindt, strenger optreden tegen jongeren die zich onterecht voordoen als 18-plus.

Na de carnavalsoptocht trekken dit weekend jongelui naar zalencentrum Kottink aan de Dorpsstraat in Geesteren, alwaar Papsleef’ndag verder gaat. Met z’n duizenden tegelijk gaat jong en oud daar uit hun dak, al zullen ze eerst door een controle moeten. Bij de entree staan 2 ingangen, zo omschrijft Kottink. “Eentje voor 18-min, waarbij men direct door kan lopen. En eentje voor 18-plus, waarbij men zich moet identificeren bij twijfel over de leeftijd.”

Voor eigenaar Jan Kottink is de maat vol voor ‘carnavalssjoemelaars’ die in de voorverkoop een 18-plusbandje aanschaffen, maar in werkelijkheid nog geen volwassen leeftijd bereikt hebben. In voorgaande jaren kreeg men nog gratis een nieuw toegangsbandje, maar dat is nu afgelopen. “Dan knippen we het bandje gewoon door en kunnen ze een nieuwe kopen, mits nog voorradig.”

Uitverkocht

Kottink rekent op een volle bak, want alle kaartjes voor 18-minners zijn sinds vandaag uitverkocht. Voor 18-plussers zijn nog wel bandjes beschikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen