Turftrappers zetten Mariaschool op stelten

Onlangs barstte een groot carnavalsfeest los op de Mariaschool in Langeveen.

Alle leerlingen waren verkleed naar school gekomen, speciaal voor jeugdprinses Floor en haar adjudante Naomi. Samen met prins Rudie, adjudant Jos, de hofdames, de raad van elf, oud-hoogheden, dansmariekes, dweilorkest Loat Goan en dj Erik maakten ze er een vrolijke boel van.

Op het programma stond een ochtendvullend minigala waar kinderen uit alle groepen aan meededen. Er werd volop gedanst, geplaybackt en uit volle borst gezongen. Zo hadden Luuk, Michael, Ties en Noud uit groep 3 een stoer optreden met Johnny Däpp en zongen Wietske, Bart en Matthijs uit groep 4 enthousiast over Vrouwkes van Oranje.

Van meisjes uit groep 7 kwam een spetterend dansoptreden, waar de jongens uit deze groep een spectaculaire breakdance tegenover zetten. Bij alle optredens stond het publiek te springen op de banken.

Onderscheidingen

Rond 11.11 uur werden net als bij de Turftrappers officiële onderscheidingen uitgereikt, met een foto van prinses Floor en adjudante Naomi erop. Floor (Mensen) overhandigde een onderscheiding aan haar oma Annie, omdat ze altijd tijd voor haar heeft èn omdat ze met haar kan appen. Ook haar oma Truus kreeg een onderscheiding, omdat ze haar verhuizing van de Weiteman naar Tubbergen supergoed heeft opgepakt.

Naomi (Oude Elberink) had een onderscheiding voor haar tante Annet, die altijd leuke dingen met haar doet, en ook voor opa Jan, omdat het hem ook alleen lukt vrolijk en opgewekt door het leven te gaan. Samen namen Floor en Naomi prins Rudie, adjudant Jos, de hofdames Ivonne en Erna in hun hofhouding op, omdat ze samen met hen voorop gaan in de carnavalsoptocht.

Tot slot kregen meester Nieck, juffrouw Maureen, BJ Nijkamp en Marloes Oude Steenhof een onderscheiding voor het organiseren van het carnavalsfeest op school.

Op de prinsenwagen

Na dit officiële gedeelte was er voor de kinderen uit groep 1 een springkussen en gingen de kinderen uit groep 2 en 3 op de prinsenwagen voor een tocht door Langeveen. De kinderen uit de hogere groepen konden genieten van het laatste gedeelte van de minigala en natuurlijk een polonaise.

De ochtend werd afgesloten met de verwachting We zien jullie morgen allemaal terug bij de optocht!.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen