Blije winnaars van scholenopdracht Glasrijk tonen hun ontwerp

De prijswinnaars van de scholenopdracht die het evenement Glasrijk jaarlijks uitschrijft, zijn vanmiddag bekendgemaakt.

Jaarlijks komen de schoolkinderen van de  groepen 7 of 8 van de deelnemende basisschool (evenals de leerlingen van Canisius) voor een educatief programma over glaskunst naar Glasrijk in Tubbergen. Onderdeel hiervan is het maken van een ontwerp voor een glaskunstwerkje op A4-formaat. De leerlingen weten dat het mooiste en geschiktste ontwerp per basisschool in glas wordt uitgevoerd. Dat wordt gedaan door de Almelose glaskunstenares Suze Berendsen.

Berendsen maakt elk jaar deel uit van de groep kunstenaars die de meer dan 1.000 kinderen van de basisscholen én van Canisius uitleg en demonstraties geven. Zij nomineert meestal 3 ontwerpen per school. Eén ervan is de uiteindelijke winnaar.

Bekendmaking

De prijswinnaars werden vandaag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in de hal van het gemeentehuis. De kunstwerkjes worden geëxposeerd in het gemeentehuis en/of in de eigen school. De ene school voegt het kunstwerk toe aan de schoolverzameling. De andere geeft het aan de prijswinnaar mee naar huis.

Burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker heette iedereen gastvrij welkom. Tevens maakte zij ook de prijswinnaars bekend en mocht ze de glaskunstwerkjes uitreiken.

Het educatieprogramma van Glasrijk Tubbergen wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van TOF-onderwijs, de medewerking van Canisius en de directies en leerkrachten van de scholen.

Winnaars

  • Alphonsusschool – Harbrinkhoek/Mariaparochie: Anne Westerhof
  • Aloysiusschool – Geesteren: Nadie Oude Wesselink
  • De Wiekslag – Tubbergen: Maaike Groothuis
  • Kadoes – Albergen: Jesse Verver
  • Mariaschool – Langeveen: Duke ter Grote
  • Mariaschool – Reutum: Sterre Maathuis
  • Mariaschool – Vasse: Eefke Scholten Linde
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen