Nieuwe invulling van de gemeentebrede Techniekdagen

Foto: CC0

In het voor- en najaar openen 9 bedrijven uit de gemeente Tubbergen hun deuren in het kader van de vernieuwde Techniekdagen.

De techniekdagen zijn voor de leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente Tubbergen en klas 1 en 2 van Canisius. Zij kunnen zich vooraf inschrijven voor een bedrijfsbezoek waarbij er wordt gewerkt rondom een centraal thema.

Dit jaar is gekozen voor het thema duurzaamheid. Op donderdag 5 april vinden de eerste bedrijfsbezoeken plaats. Leerlingen kunnen zich inschrijven via de website van Zikke.

Specifieke opdracht

In samenwerking met de BGT, gemeente Tubbergen en Rabobank Noord en West Twente heeft Zikke een nieuw format ontwikkeld voor de jaarlijkse Techniekdagen. Tijdens een brainstormsessie met Tubbergse bedrijven uit de technieksector en Zikke zijn alle ideeën en voorstellen verzameld. Dit heeft geleid tot een nieuw programma. “Wij vinden het belangrijk om kinderen een goed en reëel beeld van techniek geven. Daarom kiezen we er dit keer ook voor om de kinderen uit te nodigen op doordeweekse middagen, na schooltijd. Kinderen krijgen niet alleen een rondleiding maar er wordt ook gewerkt aan een specifieke opdracht gericht op het bedrijf dat bezocht wordt in combinatie met duurzaamheid”, aldus Joost Perik van pr8 architecten. Hij vervolgt: “De bedrijfsbezoeken worden verspreid over een periode van 3 weken en de kinderen kiezen zelf of ze willen deelnemen en welke bedrijven ze willen bezoeken. Over het vervoer hoeven de ouders zich niet druk te maken. Kinderen worden direct na schooltijd door bussen van de scholen naar de bedrijven gebracht en om 16.30 uur worden ze weer opgehaald bij het bedrijf en afgezet bij de scholen.”

Deelnemende bedrijven

De komende jaren kunnen telkens andere technische bedrijven in aanmerking komen voor de bedrijfsbezoeken. In het voorjaar van 2018 gaat het om de bedrijven: Bouwbedrijf Steggink, Steggink Infra, Loohuis Communicatie & IT, Loohuis Installatietechniek, Albo Deuren, pr8 Architecten, Rabobank Noord en West Twente, Oude Wesselink Kozijnen en Bouwmetaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen