Leonie geeft ‘gouden handjes’ nieuw elan

Leonie Kemerink op Schiphorst, ergotherapeut
Leonie Kemerink op Schiphorst, ergotherapeut
Foto: Mark Mensink

Regelmatig pijn in spieren of gewrichten van handen of pols? Ga dan eens bij een ergotherapeut langs, zoals Leonie Kemerink op Schiphorst.

Sinds vorige week is er een gratis inloopspreekuur bij fysiotherapiepraktijk Bewust Bewegen in Tubbergen op het gebied van (hand-)ergotherapie.

“Het kan grote gevolgen hebben voor iemand als diegene zijn/haar hand, of alleen maar de pols, niet meer goed kan gebruiken”, zegt Leonie. “Zulk handletsel, door bijvoorbeeld een breuk of slijtage, is een grote oorzaak van ziekteverzuim. Daarnaast heeft het gevolgen voor de zelfredzaamheid, participatie en ontspanning van die persoon.”

Gedragsverandering

Veel mensen weten niet wat ergotherapie inhoudt en wat dit voor hen kan betekenen. “Een ergotherapeut helpt als er belemmeringen zijn in het uitvoeren van dagelijkse handelingen of hobby’s. Dus zodra iets wordt ervaren als ‘een dagje ouder worden’, of na een ongeval dan wel ziekte”, beschrijft Leonie. “We denken en kijken mee naar wat er nodig is om die werkzaamheden (weer) mogelijk te maken. Daarbij hoort passend advies, maar ook misschien wel een behandeling of begeleiding bij de ervaren problemen. Dat ligt er maar net aan. Er zijn ook hulpmiddelen of andere aanpassingen denkbaar, indien nodig.”

Een behandeling vindt plaats in de praktijk van Tubbergen, Vasse en Albergen of zelfs aan huis.

Verzekering

Ergotherapie is voor 10 uur opgenomen in het basispakket van alle zorgverzekeraars.

Sinds 2012 is een verwijzing voor ergotherapie niet meer nodig, tenzij een zorgverzekeraar andere voorwaarden heeft. De bijbehorende polis biedt daarover meer inzicht.

Contact

Benieuwd naar (hand-)ergotherapie? Kom dan kosteloos met een vraag en/of klacht langs tijdens het vrij toegankelijke spreekuur. Wie niet in staat is om langs te komen tijdens het inloopspreekuur kan daarnaast altijd telefonisch of per mail contact opnemen:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen