Gebiedsmakelaar aan de slag in Tubbergen

Mechteld Geesing, gebiedsmakelaar van Tubbergen
Mechteld Geesing, gebiedsmakelaar van Tubbergen
Foto: Mark Mensink

Mechteld Geesing is gestart met haar nieuwe uitdaging als gebiedsmakelaar voor Tubbergen, om het centrum van de kern verder te ontwikkelen.

De  taakstelling van Mechteld is duidelijk: het dorpscentrum op sociaal-economisch vlak verstevigen en beter op de kaart zetten. “De hele besluitvorming en gedachtegang achter mijn aanstelling heb ik weliswaar niet meegekregen, verder ben ik wel aardig ’thuis’ in gebieds- en projectontwikkeling”, geeft ze aan. “Ik ken Tubbergen goed. Ik heb hier eerder vastgoedprojecten gedaan, zowel in de woningbouw als zakelijk. Ik ken nog niet alle ins en outs van de recente ontwikkelingen in het centrum, maar dat komt vanzelf. De laatste jaren heb ik zowel in steden als in plattelandsgebieden gewerkt, en merk dat het economische klimaat is gekanteld. Ook hier zie ik kansen en hoor ik dat er ideeën leven. Ik zie er naar uit die te helpen realiseren.”

De voorzitter van Tubbergen Bruist, Horst in ’t Veld, is blij met de komst van Mechteld en spreekt alle vertrouwen in haar kunnen uit. “Ze is onafhankelijk, objectief en heeft een schat aan ervaring op dit gebied; wat wil je nog meer? We hebben ook bewust voor iemand ‘van buiten’ gekozen om scheve gezichten te voorkomen”, aldus In ’t Veld. “Haar functie is erop gericht dat de 4 thema’s van Tubbergen Bruist zo goed mogelijk voor het voetlicht komen.” Die speerpunten zijn:

  • Versterken koopkracht centrum
  • Verlevendigen van het Raadhuisplein
  • Betaalbare huisvesting voor jong en oud
  • Sport als verbindende factor

Gesprekken

Mechteld heeft het komende jaar 1 dag per week beschikbaar om met initiatiefnemers, inwoners en ondernemers aan de slag te gaan. “Kijken waar er kansen liggen en veel met mensen overleg voeren over de mogelijkheden die zij zien”, omschrijft ze. “Meerdere objecten in de dorpskern hebben m’n volle aandacht, maar daarnaast zijn ook andere initiatieven en – bijvoorbeeld – leegstaande panden of open plekken zeker interessant.” De nieuwbakken gebiedsmakelaar doelt daarmee o.m. op het Glashoes (gemeentehuis), het Raadhuisplein en de Grotestraat, de hardlooproute nabij de Sportlaan, de Burgemeester Verdegaalhal en het onderzoek naar de schaalvergroting van de supermarkten.

Waar mogelijk zal Mechteld een kansrijk initiatief aan een ontwikkellocatie ‘koppelen’, benadrukt ze. “Zo komen we met elkaar verder, want een mooi dorp als Tubbergen verdient dat gewoon.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen