Brexit-carnavalswagen van Oranjewijk haalt ‘wereldnieuws’

De leden van de Oranjewijk hebben het ‘wereldnieuws’ gehaald met hun creatie.

De Britse krant The Sunday Times heeft in haar laatste editie aandacht geschonken aan de carnavalswagen van de Oranjewijk uit Tubbergen, die ook bij de carnavalsoptocht in Oldenzaal aan de start verscheen.

Volgens het Britse commentaar kunnen de Europeanen (waartoe ze zichzelf uiteraard niet rekenen) in elk geval lachen nu het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt, terwijl zij ondertussen ‘met de gebakken peren zitten’. Op de wagen prijkt premier Theresa May in een met Engelse ponden volgelopen bad achter Mr Bean, het beroemde typetje van Engelse komiek en acteur Rowan Atkinson.

Het dagblad vroeg een Nederlander, Europarlementariër Pieter Omtzigt (woonachtig in Oldenzaal), om commentaar en uitleg. Hij gaf aan dat de wagen symbool staat voor de Britse drop-out.

Het krantenstukje wordt een beetje zuur afgesloten: de Britten kunnen zich niet voorstellen dat de Nederlandse premier Mark Rutte als pop in een optocht in Groot-Brittannië schittert, terwijl dat klaarblijkelijk nu wel andersom het geval is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen