Duizenden felicitaties voor Loon- & Grondverzetbedrijf Wesselink

Het 70-jarig jubileum van Loon- & Grondverzetbedrijf Wesselink uit Manderveen is niet onopgemerkt voorbijgegaan.

Het is dit jaar 7 decennia geleden als Harrie Wesselink een dorsmachine koopt, nadat hij samen met broer en zus van Geesteren naar Manderveen was verhuisd. Het blijkt de start van een inmiddels flink uit de kluiten gewassen onderneming die heinde en verre bekendstaat om het loonwerk en grondverzet. Gisteren, voor genodigden, en vandaag vierden de oprichter, zijn opvolgers, hun familie en alle personeelsleden van het bedrijf de historische mijlpaal.

Jubileumweekend

Dit weekend hebben met name Guus en Gijs Wesselink, maar ook Anja en Merle vele duizenden handjes geschud en felicitaties in ontvangst genomen. De oudere generatie, bestaande uit Harrie en Marietje, bleef begrijpelijkerwijs wat meer op de achtergrond.

Zelfs aan een voorzichtige schatting van het aantal bezoekers wil Guus Wesselink zich niet wagen. Maar gezien de massale toeloop is een getal met meer dan 5 cijfers realistisch voor de totale menigte dat het bedrijf aan de Bovenbroeksweg in Manderveen bezocht heeft. “Het mooie weer helpt mee – natuurlijk. Maar zo krijgen ‘de jongens’ mooi eer van het harde werk dat ze voor deze open dag uitgevoerd hebben”, verwijst Anja met bescheidenheid naar de medewerkers. “Want dat was niet niks, kan ik vertellen. Daar zijn echt heel wat uurtjes aan gespendeerd.”

Complimenten

Zo zag het op ‘de belt’, waar normaal de pk’s brullen en vooral indrukwekkende landbouwmachines er de dienst uitmaken, in de afgelopen dagen haast zwart van de mensen. Een groter compliment voor jarenlang noeste arbeid in én bovenop de klei kan de familie Wesselink zich niet wensen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen