Roy de Witte van start bij het OVKK

Roy de Witte
Roy de Witte
Foto: CDA Tubbergen

Wethouder Roy de Witte uit Manderveen is gestart als voorzitter van het Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen (OVKK).

De Witte geniet alom bekendheid sinds hij in 2014 aantrad als jongste wethouder die de gemeente Tubbergen ooit heeft gekend. Met hem als voorzitter verwacht de OVKK optimaal te kunnen bijdragen aan de wensen en mogelijkheden van haar achterban.

Ambities

In zijn toespraak zette De Witte zijn ambities uiteen. Zo wil hij meer accent geven aan de relatie met gemeenten en de provincie, opdat het geluid van de dorpen beter doorklinkt in het overheidsbeleid. Ook wil de nieuwbakken preses de contacten met de achterban intensiveren om na te gaan wat er eigenlijk speelt in het dorp en hoe van hieruit een passende inzet voor de leefbaarheid in de kleine kernen kan worden geleverd.

Manifest

Het vertrekpunt voor de komende activiteiten wordt gevormd door een manifest. De OVKK heeft haar leden namelijk gevraagd welke onderwerpen zij belangrijk vinden voor de leefbaarheid.

De punten uit het manifest hebben vooral betrekking op de woningbouw, de school, het dorpshuis, winkelvoorzieningen, het vrijwilligerswerk, verstedelijking, duurzame landbouw, bevolkingskrimp en de sluiting van kerkgebouwen.

Bestuur

Naast De Witte zijn ook Ben Eshuis uit Hengevelde en Jan Bartels uit Bornerbroek tot het OVKK-bestuur toegetreden. Tezamen met Jaap Alberda en Willemien Schoneveld vormen zij een bestuur dat kan bogen een op ruime ervaring in politiek-bestuurlijke context en een brede kennis van de kleine kernen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen