Oranjedag opnieuw een waar familiefestijn

Vrijwilligers van Stichting Oranjewijk Tubbergen trokken op Koningsdag opnieuw alles uit de kast voor de inmiddels traditionele Oranjedag, een gratis familie-evenement op het grasveld bij Canisius in Tubbergen.

Zoals altijd begon het ochtendprogramma met een vrijmarkt bij de fietsenstalling. In grote getale hadden kinderen en volwassenen de zolders opgeruimd en spullen uitgezocht om te verkopen. Naast tweedehands spullen konden de bezoekers ook onder andere zelfgemaakte sieraden en verse tosti’s kopen op de vrijmarkt. Mede door de heerlijke ochtendzon werd de markt goed bezocht en werd er volop verkocht. Op de achtergrond konden de bezoekers genieten van de muzikale noten van Die Original Alpensteiers, die op het podium in de tent voor een Oostenrijks sfeertje zorgden.

Middag

’s Middags hebben vele kinderen fanatiek meegedaan aan een spelletjescircuit. In ruil voor een volle spelkaart kregen ze een lekkere verrassing. Ook konden zij zich laten schminken of uitleven op het springkussen of voetbalveld.

Naast de spelletjes werden kinderen en de vele bezoekers in de middag getrakteerd op prachtige dansvoorstellingen van Dansstudio By Sandra en gaf de brandweer weer een aantal leuke en leerzame demonstraties aan het publiek. Nieuw was dit jaar de Twentse Wensambulance, waar gezinnen een kijkje konden nemen in een echte ambulance.

Geslaagde editie

Tijdens de energieke muziek van liveband The Bacon Factory konden vanaf het einde van de middag de voetjes van de vloer en genoot zowel de tent als het terras van goed gespeelde covers van hits van vroeger en nu. In de tent waren drankjes en eten volop verkrijgbaar.

De organisatie spreekt van weer een zeer geslaagde editie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen