Pinksterrit voor klassieke bromfietsen

Frans Veelers en Harrie Bos
Frans Veelers en Harrie Bos
Foto: Pareldagen Vasse

Harrie Bos en Frans Veelers organiseren een toerrit voor klassieke brommers vanaf het Parelterrein in Vasse.

Iedereen met een brom- of snorfiets uit – pak ‘m beet – ergens tussen 1955 tot 1980 kan op de Pinkster-zondagochtend starten vanaf de feesttent aan Denekamperweg in Vasse. Een rit van 65 kilometer is over de hele route bewegwijzerd volgens het klassieke bolletje-pijltje systeem. De rit is dus voor alle rijders zonder kaart te rijden en de navigatie-app mag daarom gewoon thuis blijven.

Bos en Veelers, respectievelijk lid van lokale brommerclubs Brommerskieken en De Haradutas, zijn bromfietsfanaten van het eerste uur. Veelers grijnst: “Ik heb net een ‘oranje-witje’ op de kop getikt, de Yamaha FS 1 uit ’72. Dat model was ook mijn allereerste brommer. Maar Harrie hier is nog veel gekker, die heeft zijn Malanca Testa Rossa uit ’72 altijd in de woonkamer staan!”

Onder het sleutelen, poetsen en speuren naar dat ene uniek exemplaar, wisselen Bos en Veelers regelmatig tips, ervaringen en tourroutes. Zoals ze normaal hun schuurvondsten met andere liefhebbers delen, verheugen ze zich nu al op de Pinksterrit. Bos: “Met deze tocht weet je waar je al die tijd voor hebt liggen sleutelen. We toeren op ons dooie gemak door de natuur met doorkijkjes naar boerderijen, beekjes, molens en zelfs een vogelbroedgebied. En mocht je klassieker onderweg de geest geven? Dan pikken we je wel op met de bezemwagen.”

Toerrit

Pareldagen Vasse laat de organisatoren op 20 mei aanstaande op het evenemententerrein aan de Denekamperweg inschrijven en starten. De tocht eindigt ook weer op het feestterrein, waar dan nog meer klassieke bromfietsen te bezichtigen zijn. Starten kan individueel of in groepen tussen 09.00 uur en 11.00 uur.

Voor €5 per brommer ontvangen toerrijders een route met uitleg over de bewegwijzering, de huisregels en twee consumpties. Vooraf inschrijven is niet noodzakelijk, maar bij grotere groepen wel gewenst. Met een mailtje naar [email protected] is de inschrijving voor groepjes zo geregeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen