Glasrijk maakt kans op publieksprijs van Cogas Cultuurfonds

Foto: Harry Kolk

Als het zoveel mogelijk stemmen krijgt, mag Glasrijk misschien wel €1.000 op de rekening bijschrijven.

Wie gaat er dit jaar naar huis met de geldprijs van € 1.000,- en een prachtige award? Via de Facebook-pagina van het Cogas Cultuurfonds (facebook.com/cogashoudtvancultuur) kan vanaf vandaag gestemd worden op Glasrijk Tubbergen, voor een uitbreiding van de glaskunstroute.

Cultuurprijs

Deze cultuurprijs vloeit voort uit het Cogas Cultuurfonds. Vanuit alle aanvragen voor een bijdrage uit het Cogas Cultuurfonds kiest de toetsingscommissie 3 initiatieven uit voor deze extra prijs.

In de toetsingscommissie zijn alle 9  gemeenten in het Cogas-gebied vertegenwoordigd. Het publiek kan vervolgens via Facebook stemmen op hun favoriet. Er kan gestemd worden tot 1 juni aanstaande.

Cogas Cultuurprijs

Van alle organisaties die een bijdrage krijgen uit het Cogas Cultuurfonds, komt er eentje in aanmerking voor een extra prijs: de Cogas Cultuurprijs. Deze prijs reikt Cogas jaarlijks uit aan een bijzonder cultureel initiatief in het verzorgingsgebied van de onderneming. Cogas wil hiermee de kennis van kunst en cultuur vergroten en dit toegankelijk maken voor een groter publiek.

Naast de geldprijs van €1.000 maakt de bijbehorende award vaak nét het verschil. Daarmee ontvangt de organisatie namelijk een stuk extra waardering en publiciteit voor hun werk.

Winnaar afgelopen jaar

De winnaar van de Cogas Cultuurprijs 2017 was Het Verzet Kraakt. Met diverse theatervoorstellingen en exposities werden de verhalen achter de grootste bankroof aller tijden verteld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen