Succesvol kijkje-in-de-keuken tijdens de BGT Techniekdagen

In de afgelopen weken namen 280 leerlingen op verschillende middagen een kijkje in de keuken bij 9 bedrijven in de gemeente Tubbergen.

Op eigen initiatief en in hun vrije tijd melden kinderen uit groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs en klas 1 en 2 van het Canisius in Tubbergen zich aan voor een bedrijfsbezoek. En ze beleefden, naar eigen zeggen, topmiddagen!

In samenwerking met de gemeente Tubbergen, Rabobank Noord en West Twente en de BGT heeft Zikke een nieuwe invulling aan de de Techniekdagen gegeven met als doel kinderen al vroeg kennis te laten maken met de wereld van techniek en ze laten ervaren dat dit fantastische uitdagingen biedt.

De leerlingen, afkomstig vanuit alle basisscholen binnen de gemeente Tubbergen en klas 1 en 2 van het Canisius in Tubbergen, vulden ter voorbereiding een opdracht in waarbij ook de ouders werken betrokken. Tijdens het bedrijfsbezoek zelf werd gewerkt aan de hand van een lesbrief, opgesteld door Zikke. Ze toonden zich ontzettend enthousiast en ervoeren de sfeer van bedrijven waar ze normaal niet zomaar binnen kunnen kijken. Bij enkele bedrijven konden ook direct de handen uit de mouwen. Zo werd bij Oude Wesselink Kozijnen ter plekke een deel van een kozijn gemaakt, bij Bouwmetaal mochten de kids zelf een fluitje maken en bij Bouwbedrijf Steggink konden de kinderen laten zien hoe snel ze een spijker in een stuk hout konden slaan.

Ook de ondernemers reageerden positief. Doordat de leerlingen op eigen initiatief en na schooltijd kwamen, waren het vooral kinderen met oprechte interesse. Speciale dank gaat uit naar de bedrijven die de deuren 3 weken op verschillende middagen hebben opengesteld: Albo Deuren, Bouwmetaal, Bouwbedrijf Steggink, Loohuis Communicatie & IT, Loohuis Installatietechniek, Oude Wesselink Kozijnen, Steggink Infra, pr8 Architecten en Rabobank Noord en West Twente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen