Woningen van De Veldstegge compleet verduurzaamd

Woningstichting Tubbergen heeft verschillende milieumaatregelen getroffen in de appartementen aan De Veldstegge te Geesteren.

De pandhouder heeft zonnepanelen en een nieuwe cv-ketel i.c.m. een warmtepomp laten plaatsen en installeren door Installatiebedrijf Eppink en Stijlhoeve. Dit levert woningen op met het energielabel A++; enorm zuinig dus.

De cv-ketel in het complex was al aan vernieuwing toe. “We hebben deze niet gewoon vervangen door een nieuwe, maar het moment aangegrepen om het complex te verduurzamen. Dit vergt best een ingreep in de woning zelf en daarom is instemming van de bewoners nodig. We zijn met iedereen in gesprek gegaan, soms wel meerdere keren. Alle bewoners zijn overtuigd van het nut en doen dus mee. Een prachtig resultaat”, zegt Erik Bakhuis. De coördinator onderhoud legt uit wat er is gedaan. “We hebben op het dak zonnepanelen geplaatst, deze leveren naar verwachting het grootste deel van de energie voor de bewoners. Verder hebben we een warmtepomp geïnstalleerd en een nieuwe cv-ketel. Deze combinatie zorgt voor een enorme verlaging van het gasverbruik.”

In een bestaand gebouw installeren van een warmtepomp is veelal mogelijk, maar dan moet er technisch wel wat gebeuren. Bakhuis: “De bestaande afvoerkanalen zijn niet geschikt voor de nieuwste techniek, ze moeten dus worden aangepast. Verder is het belangrijk dat de bewoners de nieuwe installatie leren gebruiken: minder draaien aan de thermostaat, minder de ramen open zetten om te
ventileren. Dat is best even wennen. Niets dat het iets met duurzaamheid te maken heeft, maar tot slot hebben we als extra maatregel ook een videofoon geïnstalleerd. Al met al is het gebouw gemoderniseerd en kan De Veldstegge er weer een tijdje tegen!”

Reacties

gallery
59527
Woningstichting Tubbergen heeft verschillende milieumaatregelen getroffen in de appartementen aan De Veldstegge te Geesteren. De
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20180516/woningen-veldstegge-compleet-verduurzaamd/
2018-05-16T13:22:55+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/05/16120238/Veldstegge-foto-1-e1526464998820.jpg
Nieuws