Fleringers denken na over verfraaiing centrale dorpsader

Eind dit jaar moet ‘ie gereed zijn, een complete make-over van de Oldenzaalseweg in Fleringen – op papier dan.

Vanavond waren een vijftigtal Fleringers bij DOK’s aanwezig om het eerste concept voor het verfraaien van de centrale dorpsader te aanschouwen, gemaakt door stedenbouwkundig ontwerper Chiel Lansink. Deze tegenwoordig in Rotterdam wonende oud-Vassenaar, kreeg de handen op elkaar na een half uur durende presentatie van de voorlopige herinrichtingsplannen.

Ontwerper Lansink hanteert 6 uitgangspunten in zijn schetsen:

  1. Dorp onder de eiken
  2. Veilige dorpsstraat
  3. Zichtlijnen landschap behouden/versterken
  4. Groenclusters met historisch karakter
  5. Pachterspad en kerkepad
  6. De zaaier als toeristisch kompas

Landbouwverkeer

Wat sommige aanwezigen betreft mag het landbouwverkeer vandaag nog uit het centrum geweerd worden, een discussie die sinds mensenheugenis in Fleringen speelt. “Volgens mij denkt het hele dorp daar inmiddels zo over, ook de boeren rond het dorp. Die maken al bijna geen gebruik meer van deze weg”, aldus Gerard Oude Lansink. “Ik schat dat 95% van de landbouwvoertuigen van een andere route gebruikmaakt. Alleen de hoge piefen in Zwolle blokkeren onze wens om die zware machines over de provinciale weg te laten rijden. En dat terwijl dat overal in de provincie allang gebeurd. Dus, waar hebben we het dan nog over? Laat de veiligheid van álle verkeersdeelnemers vooropstaan.”

Definitief

De op- en aanmerkingen van de ‘bijpraatavond’ zullen de komende tijd aanleiding vormen om dit conceptplan verder aan te scherpen of bij te slijpen, zoals Gerard aan de Stegge van werkgroep HEF (Herinrichting Entree Fleringen) dit zo treffend omschreef.

In augustus presenteren de werkgroep een definitief concept, wat in september vastgesteld zal worden. Het plan wordt daarna ingebracht bij de gemeente, als onderdeel van het Maatschappelijk Akkoord voor Fleringen.

Reacties

gallery
61277
Eind dit jaar moet ‘ie gereed zijn, een complete make-over van de Oldenzaalseweg in Fleringen
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20180730/fleringers-denken-verfraaiing-centrale-dorpsader/
2018-07-30T21:05:24+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/07/30203743/IMG_20180730_193525-e1532975907812.jpg
Nieuws