Provinciale prijs voor Veldhoeve Kip uit Albergen

Veldhoeve Kip uit Albergen is uitgeroepen tot Smaakmaker Overijssel 2018.

Op het Stadsfestival in Zwolle werd de gerookte kipfilet door de jury gekozen als winnaar.

Aan de finale in Zwolle deden elf producenten van streekproducten mee. Er werd gestreden om het lekkerste streekproduct van Overijssel. De finalisten hadden zich voor de finale geplaatst tijdens 4 OverHeerlijk! picknicks deze zomer. Bijna 1.100 mensen hadden zich voor deze picknicks opgegeven.

De tweede prijs ging naar Erfgoed Bossem uit Lattrop-Breklenkamp met een shiitake broodje met dungesneden bovenbil, biologische sla en truffelmayo. Er was een gedeelde derde plaats voor Kalter Aardbeien/Erf 1 uit Kampen met hun vlaflip met aardbeien en Bakkerij Van der Most uit Heino met de stoete.

Winnaar Veldhoeve Kip krijgt de mogelijkheid de gerookte kipfilet aan te bieden in het bedrijfsrestaurant van het provinciehuis.

Voedselproductie verduurzamen

OverHeerlijk! is een initiatief van het verduurzamingsprogramma van de provincie Overijssel. Met het programma stimuleert Overijssel de verduurzaming van de voedselproductie, hiervoor is €12 miljoen beschikbaar. In het programma gaat het om zeven thema’s: gezond produceren, duurzame voedselbodem, de stal van de toekomst, waardevolle voedselketens, de eiwittransitie, natuurrijk ondernemen en de boer als buur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden