Burgemeester verrast Klupzwemmers met een bezoekje

Burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker heeft een kijkje genomen bij de Klupzwemmers en de voor hen onmisbare tillift.

De tillift in het zwembad in Tubbergen is afgeschreven, dus er moet een nieuwe komen. De Vlaskoel is dan ook al een tijdje bezig om daarvoor de middelen bij elkaar te krijgen. Zo werd er meegedaan aan de Rabo Clubkascampagne, waarvoor Lynda Bekhuis van Eye for Video Producties Borne tijdens het recreatief zwemmen van Stichting de Klup Twente een prachtig promotiefilmpje maakte. Het leverde een bedrag van wel liefst €1554,02 op..

Vanzelfsprekend was niet alleen het zwembad, maar ook De Klup heel blij met deze opbrengst. Vrijwillig coördinator Frans Lansink: “We waren zevende van de 480 geworden, dat is echt supergoed. Maar we vinden dat ook de gemeente verantwoordelijkheid heeft in deze.” Directeur Jan Anema deelt deze mening: “Een zwembad is een openbare ruimte, waar toegankelijkheid de norm is. Het zwembad en dus de gemeente moet daarin voorzien. Een tillift is er al, alleen deugt de huidige niet meer. Het gaat hier om het meedoen en het welzijn van gehandicapten maar ook om zuinig te zijn op al die vrijwillige ondersteuning. Dat lijkt me voldoende aanleiding om de beurs te trekken.”

Klupvrijwilliger Rietje Busscher had dezelfde gedachte en nodigde burgemeester Haverkamp-Wenker uit om een kijkje te komen nemen. Rietje: “Mevrouw Haverkamp is een keer met me mee geweest toen ik maaltijden bezorgde voor Tafeltje Dekje waar ik ook vrijwilliger ben. Dat was zo leuk, het klikte meteen!” Hetzelfde kan gezegd worden over het bezoekje aan de zwemmers. Met iedereen werd een praatje gemaakt, en wie dat wilde mocht met haar op de foto. Daarnaast liet ze zich door de klupvrijwilligers uitgebreid informeren over de tillift en het belang hiervan voor de deelnemers van het zwemmen. Ze reageerde enthousiast: “Het plezier straalt er vanaf, ik geniet gewoon om hierbij te zijn. Ik ga tijdens ons volgende bestuurlijk overleg een warm pleidooi houden bij sportwethouder Roy de Witte over het belang van de tillift voor jullie en voor alle andere gehandicapte zwemmers die er gebruik van maken. Want zwemmen is sport en iedereen in Tubbergen moet kunnen sporten.”

Het recreatief zwemmen in De Vlaskoel (elke maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur) maakt deel uit van de meer dan 50 vrijetijdsactiviteiten die stichting De Klup Twente vanuit het Meester Siebelinkhuis in Almelo, samen met haar ruim 400 vrijwilligers, organiseert in 9 Twentse gemeenten. Daarbij staan naast activering en gezelligheid, ook integratie, participatie en empowerment van mensen met een beperking hoog in het vaandel.

Reacties

gallery
61827
Burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker heeft een kijkje genomen bij de Klupzwemmers en de voor hen onmisbare
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20180905/burgemeester-verrast-klupzwemmers-bezoekje/
2018-09-05T10:20:34+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/09/05101800/Tillift-Burgemeester-6-e1536135602545.jpg
Nieuws