Scootmobielers sluiten het seizoen gezellig af

Foto: Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland

Vorige week was alweer de laatste scootmobieltocht van dit jaar, georganiseerd door de SWTD (Stichting Welzijn Tubbergen-Dinkelland).

De deelnemers gingen met de scootmobiel en onder begeleiding van onze vrijwillige verkeersregelaars, net als maandelijks iedere eerste donderdag, weer op pad.

Van april t/m oktober wordt er iedere maand een route van ongeveer 20 kilometer uitgezet en gezamenlijk gereden door onze prachtige gemeente Tubbergen. Halverwege de rit is er altijd even een pauze waar eenieder kon genieten van een kopje koffie met iets lekker en waar men even kan bijpraten en contacten leggen. “De koffie en bijbehorende lekkernij werden aangeboden door het Rode Kruis.¬†Helaas was dit het laatste seizoen dat zoiets werd gedaan, want door verandering binnen het Rode Kruis past dit niet meer in het budget”, vertelt seniorenadviseur Nicolet Plegt-Koedijk.

“Gelukkig zijn onze vrijwilligers heel vindingrijk en zelf op pad gegaan om een aantal horecagelegenheden te vragen of zij een kopje koffie met iets lekkers willen aanbieden of tegen gereduceerd tarief willen verzorgen. Inmiddels zijn er al een aantal die hebben toegezegd maar we zoeken nog meer locaties. Het is wel belangrijk is dat het in de gemeente Tubbergen (of op de grens hiervan) is en er plek is om de scootmobiel op te laden”, legt Plegt-Koedijk uit. We zijn gemiddeld met een groep van 15 √° 30 personen. Om te voorkomen dat mensen niet meer meegaan vanwege de kosten die hieraan verbonden zijn voor het kopje koffie, willen we hier graag een oplossing voor bedenken.”

Reacties