Grutto-drone is al in zicht

Actiegroep Red de Grutto heeft een flink sprong gemaakt in de opgehaalde donaties voor de aankoop van de ‘weidedrone’ voor het opsporen van gruttonesten.

Inmiddels staat het gedoneerde bedrag rond de 20.000 euro, zo maakte voorzitter Hennie Schröder van Vogelwerkgroep Geesteren afgelopen middag bekend. Dit is inclusief de donatie van 7.500 euro door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Jan Romke van Dijk uit Tubbergen deelde hiervoor een cheque uit.

Tijdens een presentatie en vervolgens ook een demonstratie bij Herterij Twente in Geesteren toonde droneleverancier DRONExpert alle mogelijkheden van het geavanceerde stukje techniek, bijvoorbeeld bij de bestrijding van de Aziatische hoornaar. Ook lieten ze een glimp van de nabije toekomst zien. Zo zullen naar verwachting gauw veel meer drones ingezet worden in de landbouw en door allerlei overheidsinstanties.

Vogelwerkgroep Geesteren heeft voor de subsidieaanvragen Subsidiebureau Twente van Jolanda Kemna in armen genomen.

Red de Grutto blij met forse bijdrage Prins Bernhard Cultuurfonds

Een flinke stap naar het einddoel maakt de Vogelwerkgroep Geesteren met de bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Jan Romke van Dijk van het fonds was onder de indruk van de aanpak door de vrijwilligers, samen met boeren, de gemeente Tubbergen en de provincie Overijssel.

Geplaatst door Vogelwerkgroep Geesteren op Vrijdag 16 november 2018

Cookieinstellingen