Tubbergenaar bouwt lanceerstandaard voor vuurpijlen die wél veilig is

Foto: CC0

Een slimme ondernemer uit Tubbergen heeft zelf een vuurpijlstandaard bedacht die goed rechtop blijft staan.

Iedereen die met Oud & Nieuw een vuurpijl de lucht in wil schieten, vraagt zich af hoe dit het beste kan. Gewoon met de stok van een pijl in de grond, vanuit een fles met wat water of zelfs uit een hand… Het is volgens de overheid allemaal te gevaarlijk. Het meeleveren van een lanceerstandaard bij een vuurwerkbestelling is daarom dit jaar voor het eerst verplicht.

Maar geen van de standaard lanceerplatforms voldoet al aan de eisen van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Deze instantie houdt toezicht op naleving van de wet- en regelgeving voor vuurwerk. “Nou, die van ons wel”, zegt Emiel Rolefes van HRT Service & Techniek in Ootmarsum over de lanceerstandaard die hij bedacht heeft. Hij vindt het te gek voor woorden dat er vastgesteld is dat er maximaal 3,99 euro voor betaald mag worden en meegegeven dient te worden bij een pijlenpakket.

Vuurwerk

Rolefes vraagt voor een product wat wel 25 jaar mee kan gaan nog net geen 15 euro. “Wat kost het ons elk jaar aan de vuurwerkslachtoffers? Dan praat een grote vuurwerkleverancier ook nog over hun eigen marge. Blijkbaar draait alles om geld. Een standaard die een levensduur van 25 jaar heeft met een kostprijs van 14,95 euro is te duur.”

Om te bewijzen hoe veilig de door hem bedachte standaard is, heeft Rolefes onderstaand filmpje opgenomen.

Een vuurpeilen houder die wel veilig is. Onlangs langs kwam er in het nieuws dat er geen enkele houder veilig is. Nou die van ons wel.

Geplaatst door EmielenNicole Rolefes Ter Elst op Vrijdag 23 november 2018

Reacties

article
63913
Een slimme ondernemer uit Tubbergen heeft zelf een vuurpijlstandaard bedacht die goed rechtop blijft staan.
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20181126/tubbergenaar-bouwt-lanceerstandaard-vuurpijlen-wel-veilig-is/
2018-11-26T13:24:34+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/11/26132209/2018-4th-of-july-bright-769525.jpg
Nieuws