Werkzaamheden noord- en oostzijde Engbertsdijksvenen gaan van start

Foto: CC0

Aankomende week start de uitvoering in de Engbertsdijksvenen.

Daarbij gaat het om het verwijderen van berkenopslag en bomenkap aan de noord- en oostzijde van het natuurgebied. Aannemer Fuhler zal hiervoor diverse machines inzetten die zichtbaar zijn in het terrein. Een deel hiervan is al aanwezig, vanwege het vervolgbeheer dat door hetzelfde bedrijf wordt uitgevoerd.

Deze werkzaamheden zijn de volgende fase binnen het PAS-project Engbertsdijksvenen. In de eerste fase is vorig jaar circa 100 hectare bosopslag tussen een deel van de Engbertsdijk en Krikkendijk verwijderd.

Vanwege de uitlopers die uitgroeien op de afgezette stobben, is de aannemer momenteel bezig met vervolgbeheer. Deze uitlopers worden opnieuw verwijderd om nieuwe bosvorming tegen te gaan. Een goed beheer na uitvoering van werkzaamheden is voor Staatsbosbeheer van groot belang om te voorkomen dat het bos zich verder ontwikkelt.

Werkzaamheden

De volgende fase bestaat uit:

  • het verwijderen van ongeveer 767 hectare opslag over het gehele gebied
  • het verwijderen van delen van het bos, ongeveer 175 hectare in het (noord)oostelijke en noordwestelijke deel
  • het plaggen van kleine delen van de droge heide aan de noordzijde op een stuk van ongeveer 1 hectare aan de noordoostzijde van het gebied.

Vanwege de omvang en het broedseizoen, wordt de uitvoering in twee delen geknipt: van november 2018 tot maart 2019 en van september 2019 tot maart 2020.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden