Foutje: per ongeluk duizenden kerstkoekjes teveel ingekocht

Medewerkers van Schröder Carwash hopen de komende dagen een enorme hoeveelheid kerstkoekjes te slijten aan de duizenden bezoekers van kerstmarkten in Geesteren en Tubbergen.

Schröder Carwash bestelt elk jaar 200 pakketten kerstkoekjes voor haar klanten. Maar in plaats van 200 pakketten bestelde een medewerker 3200 pakketten bij leverancier Sligro. Toen de fout werd ontdekt, weigerde Sligro de partij nog terug te nemen. “De koekjes zijn drie, vier maanden houdbaar. Dus we moeten ze wel kwijt in de komende weken”, zegt Hennie Schröder van de autowasserij en voorzitter van de Vogelwerkgroep Geesteren. “Weggeven of dumpen op een kerstmarkt mag niet. Toen kwamen we op het idee om de pakketten namens Red de Grutto aan te bieden.”

Als de verkoop slaagt kan dit 7500 euro opbrengen voor Red de Grutto. De Vogelwerkgroep Geesteren haalt daarmee wellicht al haar doel om voor 25.000 euro een weidevogeldrone te kunnen kopen. Er is in totaal – op papier – al 20.000 euro binnen.

De kosten van de drone liggen hoog door de kostbare, maar zeer precieze warmtecamera onder de drone en de extra batterijen om enkele uren achter elkaar te kunnen vliegen.

Vogelwerkgroep Geesteren concentreert zich de komende weken op een nieuw doel: de aanleg van plas-dras gebieden waar weidevogels in het voorjaar voedsel vinden. Boeren die meewerken krijgen een tegemoetkoming.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen