Koninklijke onderscheiding voor EHBO-voorzitter Pia Uilenberg

De jaarvergadering van EHBO Tubbergen en Omstreken verliep voor de scheidend voorzitter even iets anders dan gepland.

De vergadering werd namelijk voor de laatste keer voorgezeten door Pia Uilenberg. Aansluitend op de vergadering kondigde ze de gastspreker aan, maar daar ging het mis… Ineens kwamen haar man en twee kinderen de zaal binnen. Toen even later ook nog een hele delegatie van haar werk, de huisartsenpraktijk in Ootmarsum, aanschoven kreeg ze het wel heel erg warm. De overige bestuursleden waren namelijk druk in de weer geweest om haar niet zo maar te laten gaan. “Daarvoor heeft ze veel te veel voor de vereniging, voor Tubbergen, betekent”, ze interim-voorzitter Ilse Gast.

Als eerste arriveerde Gerrit Zwiers, secretaris van de nationale bond voor EHBO en voorzitter van het district Overijssel. Tijdens zijn toespraak benadrukte hij maar weer eens hoe we afhankelijk zijn van vrijwilligers als Uilenberg. “In 1974 haalde ze haar EHBO-diploma, in 1982 toegetreden tot het bestuur en sinds 2006 voorzitter van de vereniging. Deze mensen hebben we nodig”, benadrukte Zwiers. Vervolgens kreeg ze een onderscheiding  uitgereikt. Ook namens de vereniging zelf kreeg ze een mooi boeket bloemen en een waardebon uit handen van Annemiek Otto, die het bestuur nu komt versterken.

Toen even later ook nog burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker arriveerde, was het plaatje compleet. Zij memoreerde dat Uilenberg zich al zeker 40 jaar heeft ingezet voor de EHBO-vereniging. Tevens zorgde ze ervoor dat de eerste AED in Tubbergen kwam. Namelijk in de Beethovenstraat, waar ze woont. Nog steeds verzorgt ze de reanimatieopleidingen. “Mensen als u kleuren de gemeente Tubbergen en maken haar nog mooier”, waren haar lovende woorden.

Aansluitend werd Uilenberg benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau en ontving ze de bijbehorende onderscheiding met wederom een prachtig boeket bloemen.

Onder het genot van een hapje en een drankje met de leden van de EHBO-vereniging, familie en collega’s was het nog een gezellig samenzijn.

Reacties