Alberger Bökke gooien de optochtroute om

Foto: Mark Mensink

De grote carnavalsoptocht van Albergen, die op 24 februari 2019 door de straten trekt, volgt een andere route.

Wel wordt net als vorig jaar om 12.00 uur van start gegaan. Aanmelden voor deze optocht is vanaf heden mogelijk in de volgende categorieën: grote wagens, kleine wagens, loopgroepen, paren en eenlingen. Ook kan men tegen vergoeding met een reclameauto deelnemen.

Kortere route

De oude route bleek, met een lengte van 3,5 km, vooral voor de kinderen aan de lange kant. Daarom heeft de optochtcommissie besloten deze wat aan te passen. “We gaan dit jaar niet door de Dijnsel, de Hagen en de Gagel”, vertelt woordvoerder Walter Lansink. “In plaats daarvan snijden we een stuk af via de Kapittelhuisstraat. Daarmee korten we de route met zo’n twintig minuten in.”

Opstellen op nummer

Een tweede verandering betreft de startopstelling. “Deze is dit jaar niet meer in volgorde van arriveren op de dag zelf”, geeft Lansink aan. “We gaan nu vooraf startnummers toekennen, zodat het voor de wagens en loopgroepen niet meer nodig is om zo vroeg mogelijk naar Albergen te komen.”

De nieuwe werkwijze vraagt om een andere wijze van opstellen. “Daarover krijgen alle deelnemende wagens en loopgroepen tijdig bericht”, aldus Lansink.

Prijzengeld

Traditiegetrouw kenmerkt de optocht van de Alberger Bökke zich door de hoge kwaliteit van de wagens en de grote loopgroepen. Om dit nog meer te stimuleren, is er een eerste prijs beschikbaar van 1.111 euro. Het totale prijzengeld is 6.200 euro, mede dankzij een groot aantal trouwe sponsoren. “Vorig jaar is gebleken dat de nieuwe wijze van jureren en de verdubbeling van het aantal juryleden een duidelijke verbetering was”, vult Lansink aan. “We gaan daarom dit jaar op dezelfde voet verder.”

Meer informatie hierover is te vinden op de site www.albergerbokke.nl. Ook het reglement en het inschrijfformulier zijn op de site te vinden.

Opgave

Opgave van grote en kleine wagens is mogelijk tot woensdag 23 januari. Ingeschreven wagens worden niet automatisch tot de optocht toegelaten. Hiervoor vindt eerst een bezichtiging plaats, die gepland staat op zaterdag 9 februari. Alleen wagens die aan alle regels voldoen ontvangen een startbewijs. Hiermee wil de optochtcommissie van de Alberger Bökke de kwaliteit van de optocht waarborgen.

Ook paren, eenlingen, kinderen en loopgroepen kunnen zich tot uiterlijk woensdag 23 januari opgeven. Zij krijgen vooraf een startnummer toebedeeld. De jurering van de grote wagens begint om 10.30 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden