Theaterlessen van By Sandra gaan tóch door

Afgelopen jaar is één van de docenten van dansschool By Sandra begonnen met theaterlessen, maar door andere werkzaamheden leek dit weer te verdwijnen.

Een achttal kinderen hebben deze lessen gevolgd en nu blijkt dat ze alsnog door kunnen. Sandra Rikmanspoel heeft theaterdocent Ine van Geel gestrikt voor een volgend blok met theaterlessen. Zij is bekend als programmeur van KAFT, actrice in theaterspektakels als Het Verzet Kraakt en Stork alsmede van haar eigen show met nummers van Annie M.G. Schmidt en van de vele workshops met koren. Na de regie van de kinderopera Pythonia Pagode in samenwerking met het Brabant Koor, waar 75 kinderen aan meededen, is ‘Tubbergen’ haar nieuwe uitdaging geworden.

Theater?

“Wat is er zo bijzonder aan theaterlessen? Niets toch, je speelt gewoon een ander, een oude man of schreeuwende buurvrouw of aanstellerig kind? Niets is minder waar”, benadrukt Van Geel. “Dat kan bijna iedereen, maar op zoek naar je eigen kracht, je uitstraling, je lef vergroten en ook nog eens durven optreden voor publiek – dat is iets anders.”

In 14 lessen (januari t/m april) werken de leerlingen naar een productie voor publiek toe. “Waar gaat het dan over en wat ga ik spelen? Ja… dat blijft geheim”, vertelt Van Geel. “De les staat weer open voor inschrijving en we beginnen direct na de schoolvakantie op 10 januari 2019. Dus, wie durft zich op te geven?”

Voor meer informatie is By Sandra te bereiken via tel. 06-5259 7707 en [email protected].

Reacties