Antoinette Snijders bedenkt naam van nieuw woon-zorgcentrum TMZ in Tubbergen

Foto: TriviumMeulenbeltZorg

Meulenhof is de naam van het nieuwe woon-zorgcentrum dat TriviumMeulenbeltZorg momenteel bouwt aan de Sportlaan in Tubbergen.

De winnende naam werd op 4 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van het voormalige MeulenbeltZorg onthuld.

Het nieuwe naambord werd in het bijzijn van bewoners, medewerkers en vrijwilligers onthuld door Antoinette Snijders uit Tubbergen. Zij heeft de naam bedacht en was de enige die deze naam ingezonden had. “Omdat op hetzelfde terrein ook de Wiekhof en de Eeshof zijn gevestigd en het zo eenduidig is met de andere zorginstellingen”, aldus haar motivatie bij de inzending. De Tubbergse won een royale mand met streekproducten en een diner voor vier personen, te besteden in het restaurant van de toekomstige Meulenhof.

Verbinding

Esther Hindriksen, per 1 januari de nieuwe leidinggevende van het woon-zorgcentrum, vindt de naam uitstekend passen. Bijzonder en ook heel symbolisch vindt ze het dat de bedenker zelf een medewerker is van de Wiekhof, een vestiging van samenwerkingspartner Aveleijn. “Meulenhof, Wiekhof, Eeshof, dat heeft iets wat verbindt. De naam die Antoinette heeft bedacht kreeg de meeste punten van de commissie. Deze commissie bestond uit een afspiegeling van bewoners, medewerkers, een cliĆ«ntenraadslid en een vrijwilliger. Elke naam kon gewaardeerd worden met punten en van de 170 inzendingen kreeg de naam Meulenhof met afstand de meeste.”

Meulenhof

Het nieuwe woon-zorgcentrum wordt door bouwbedrijf Dura Vermeer opgetrokken in de stijl van een Twentse havezate. Meulenhof biedt straks woonruimte aan 55 bewoners. Een bijzonderheid is dat de nieuwbouw als een van de eerste zorginstellingen in Twente geen gasaansluiting krijgt en wordt uitgerust met een combinatie van de meest geavanceerde installaties op het gebied van duurzaamheid die er momenteel zijn. Onderdelen hiervan zijn onder andere warmtepompen en zonnepanelen. Het streven is dat het gebouw eind maart 2019 opgeleverd wordt.

https://www.facebook.com/TriviumMeulenbelt/videos/227599598160706

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden