Ronny Booijink is sleutelprins namens de Spekscheeters

Foto: Spekscheeters

De Spekscheeters uit Vasse maakten zaterdagavond in een bomvolle zaal hun nieuwe hoogheden bekend bij Bolscher in Vasse.

Een bijzondere gebeurtenis, aangezien de Spekscheeters dit jaar een jubileum vieren in verband met hun 44-jarig bestaan en daarnaast met hun sleutelprins en secretaris een jaar lang de scepter mogen zwaaien over de gemeente Tubbergen.

Onthulling

Bij binnenkomst kregen de bezoekers een kaartje uitgereikt met daarop het getal 11, 22 of 33, een verwijzing naar de cryptische omschrijving van het nieuwe paar: 11-22-33-44.

Rond 21.00 uur werd de bekende Spekkist de zaal binnengereden, met daarin een mogelijke kandidaat. Aan de hand van een interactieve quiz over de geschiedenis van de jubilerende vereniging, werd een tipje van de sluier opgelicht wie de nieuwe Hoogheden zouden kunnen worden van de Spekscheeters.

Een drietal personen (Lieke Booijink, Jesse Kempers en oud-vorst Grego Alberink, die een kaartje met de goede kleur en het cijfer 11-22 of 33 hadden) belandden uiteindelijk in de finale, waar ze alle drie een bijbehorende sleutel kregen uitgereikt en gevraagd werd om het slot van de Spekkist te openen. Het was uiteindelijk Jesse Kempers, die de goede sleutel had, waarna zijn vader Clemens uit de spekkist kwam.

‘Getallen liegen niet’

Clemens Kempers is in Spekscheetersland en ver daarbuiten geen onbekende persoonlijkheid. Zo was hij in 1997 jubileumprins van de Spekscheeters, huidige voorzitter van de lokale muziekvereniging en is hij inmiddels al sinds jaar en dag presentator van de gala’s in Vasse. Hij maakte zelf bekend, dat hij de nieuwe Secretaris was, maar nog één persoon miste om de reeks af te maken, uiteraard met een verwijzing naar het getal 44. Hij kwam uiteindelijk terecht bij ook al geen onbekende binnen de carnavalswereld: Ronny Booijink, die in 1997 zijn rechterhand was en het ontbrekende kaartje met het getal 44 in zijn broekzak had. De rollen worden dus tijdens dit jubileumjaar omgedraaid.

Voorzitter Walter Kemna gaf nog even een nadere toelichting op de cryptische omschrijving 11-22-33-44: Ronny trad in 1997 toe tot de raad van elf. Hij was secretaris tijdens het 22-jarig jubileum van de Spekscheeters en werd in het jubileumjaar 2008 (33-jarig bestaan van de vereniging) benoemd tot voorzitter. De uiteindelijke kroon op zijn carrière is dus nu zijn benoeming tot jubileum (44) – en sleutelprins van de Spekscheeters.

Proclamatie

Nadat de hoogheden en hun hofdames (Ellen Booijink en Mirjam Kempers) hun ‘dagelijkse kloffie’ hadden omgeruild voor de officiële kleding, kwamen ze de zaal weer binnen onder de klanken van een nummer van Kerstin Ott, Die Immer Lacht, waarna werd overgegaan tot het voorlezen van de proclamatie.

Vervolgens werd de nieuwe spreuk van de hoogheden bekendgemaakt: Laptop oet en vot die papier’n, wij goat donders Carnaval 44-en.

De bekendmaking van de jubileum- én sleutelprins van 2019!!!

Geplaatst door CV de Spekscheeters op Zaterdag 5 januari 2019

Reacties

article
64787
De Spekscheeters uit Vasse maakten zaterdagavond in een bomvolle zaal hun nieuwe hoogheden bekend bij
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20190105/ronny-booijink-is-sleutelprins-namens-de-spekscheeters/
2019-01-05T21:48:08+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2019/01/05214703/Vasse-14-e1546721244374.jpg
Nieuws