Keurslagerij Hulshof blijft in vertrouwde handen

Marieke Hesselink en Bas Gilles
Foto: Mark Mensink

Het winkelcentrum van Tubbergen is gauw een kersverse middenstander rijker: Marieke Hesselink.

Tot nu toe is ze alleen ‘maar’ een trouwe medewerkster, maar vanaf 1 februari 2019 zwaait de 33-jarige Hesselink de scepter bij Keurslagerij Hulshof. Deze in de Grotestraat gevestigde slagerij krijgt daarmee de vierde bezitter.

Naast de aankoop van het winkelpand, nemen de nieuwe eigenaresse en haar partner Roel Plegt ook het bestaande personeelsbestand van 15 personen over. “Dit is een prachtige kans die maar zelden in je leven voorbij komt. Dan had ik wel kunnen zeggen dat het nu niet past, bijvoorbeeld omdat de kinderen nog niet naar school gaan, maar over drie jaar was het misschien te laat geweest en dan hebben we er spijt van. Dus daarom hebben we volmondig ‘ja’ gezegd toen de vraag kwam. Wel na enige bedenktijd – natuurlijk”, herinnert Hesselink. “Er gaat niks veranderen, alles blijft zoals het is. Het personeel blijft ook allemaal. Het enige verschil is dat Bas er straks niet meer is.”

Met zijn beoogde opvolgster heeft huidig eigenaar Bas Gilles bepaald geen nieuw vlees in de kuip, want Hesselink is al vele jaren voor hem werkzaam en daarmee een vertrouwd gezicht voor de vaste klantenkring. “Ik mocht al wel langer mijn eigen creativiteit inbrengen. Ik kreeg genoeg ruimte om innovatief te zijn, steeds nieuwe producten te ontwikkelen. De in- en verkoop én kwaliteit blijven natuurlijk zoals de klant gewend is. We blijven maaltijden, hapjes, catering, open eettafel et cetera aanbieden.”

Strikt geheim

Hoewel de voorbereidingen voor de bedrijfsoverdracht al geruime tijd gaande waren, werden pas afgelopen woensdag tijdens de nieuwjaarsborrel alle collega’s op de hoogte gebracht. “Een adviseur omschreef onze overnameplannen ook wel het best bewaarde geheim van het dorp”, vertelt de in Tubbergen geboren en tegenwoordig in Vasse woonachtige Hesselink lachend. “We wilden gewoonweg niet dat het al voor de Kerst al bekend zou worden, want dat zou natuurlijk alleen maar voor onrust gaan zorgen. Gelukkig is dat gelukt. Inmiddels weet het halve dorp het al.”

De onderneming werd in 1936 opgericht door de vader van de inmiddels 80-jarige Gerard Hulshof, een oom van Gilles. “Hem heb ik het nieuws als eerste verteld. Vroeger hebben we eerst nog vijf jaar samengewerkt. We hadden toen een vof samen en ik heb het bedrijf later overgenomen.”

Afscheid

Wie denkt dat Gilles na de definitieve overdracht geheel op z’n lauweren gaat rusten, heeft het – voor het grootste deel – mis. “Echte plannen voor daarna heb ik niet, echt waar. Ja, misschien een paar maanden niks doen. Al wachten er thuis nog wel wat klusjes. Zo heb ik nog een oldtimer in de schuur staan die ik graag wil opknappen. Komende zomer moet ie weer rijden”, zegt hij hoopvol. “Ik ben gewoon toe aan een nieuwe uitdaging. En lekker wat rust in m’n kop. Ik heb dit al 25 jaar gedaan hè… Vorig jaar had ik een moment van ‘het is zo mooi geweest’. Daarna heb ik Marieke eens voorzichtig gepolst.”

Over het aanstaande vertrek als slagersbaas: “Ik kan relatief makkelijk afscheid nemen en ga ook niet meer meewerken in de zaak. Je zult me dus voortaan alleen nog aan de andere kant van de toonbank zien, net als mijn voorganger Gerard Hulshof nu doet.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden