Pin’n voorzien van hofauto, Kolderbeukke en kerkelijke zegen

Zaterdagavond vond in Reutum de traditionele carnavalsviering plaats en nadien werd prins Arjan I het Kolderbeukke en de hofauto aangeboden.

In de H.H. Simon en Judas kerk te Reutum vond zaterdag de carnavalsviering plaats. Deze werd bijgewoond door dorpsbewoners en leden van carnavalsvereniging de Pin’n. De voorganger in deze viering was pastoor Casper Pikkemaat, die met veel enthousiasme en humor een mooie boodschap wist over te brengen.

Het was een viering die in het teken stond van samen zijn, plezier en geluk. Een uurtje bezinning, voordat het carnavalsfeest echt losbarst. Het was een feestelijke en vrolijke viering, waarin ook veel ruimte voor humor was. Het koor Timeless bracht met mooie liederen een muzikale omlijsting aan het geheel.

Pastoor Pikkemaat werd tijdens de carnavalsviering opgenomen in de hofhouding van prins Arjan. De carnavalisten willen hem bedanken voor zijn enthousiaste bijdrage aan de carnavalsviering.

Overhandiging Kolderbeukke

Na afloop van de carnavalsmis heeft prins Arjan het Kolderbeukke in ontvangst mogen nemen. De pr-commissie heeft maandenlang gewerkt aan het verzamelen van verhalen en foto’s om zo het boekwerk inhoud te geven.

Het nieuwe Reutumse carnavalsboek staat in het teken van het thema van de prins en adjudant: Gas der bi’j! Het boek bevat vele interviews die aansluiten bij dit thema.

Zaterdag 19 januari zal het Kolderbeukke huis-aan-huis worden verspreid in Reutum, Haarle en de Zoeke.

De Pin’n wil alle redacteuren en sponsoren hartelijk danken voor hun inzet en medewerking aan het tot stand komen van het Kolderbeukke.

Presentatie nieuwe hofauto

Diezelfde avond was het ook tijd voor de presentatie van de nieuwe hofauto. Remon Tijink van autobedrijf Tijink heeft hoogstpersoonlijk de sleutels van een Volkswagen Golf Sportsvan overhandigd aan prins Arjan.

Onder toeziend oog van adjudant Jasper, de hofdames en vele clubleden werd de nieuwe hofauto gepresenteerd. Met deze bolide zullen de Reutumse hoogheden alle carnavalsactiviteiten in de omgeving bezoeken.

De Pin’n wil via deze weg Remon Tijink hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van de vierwieler.

Reacties