Februari is de maand van het gebit

Foto: Dierenartspraktijk Geesteren & Almelo

Deze maand wordt er extra aandacht besteed aan het gebit van huisdieren en hun verzorging.

“Gebitsproblemen zijn een veelvoorkomende kwaal bij honden en katten”, weet dierenarts Corné van der Bijl. “Veel dieren ouder dan 3 jaar hebben last van hun gebit. Het is daarom belangrijk om de oorzaken te kennen, de symptomen te herkennen en te weten welke rol gebitsverzorging kan spelen in het verminderen van gebitsproblemen.”

Goede gebitsverzorging noodzakelijk

Uit onderzoek blijkt dat zelfs acht van de tien honden en twee van de drie katten gebitsproblemen hebben, die bij de baasjes vaak onopgemerkt blijven. Verwaarloosde tand- en tandvleesproblemen kunnen echter leiden tot ernstige bloedingen en het uitvallen van tanden. “Daarom is het voor veel baasjes heel nuttig om het gebit van hun hond of kat te laten controleren”, aldus Van der Bijl.

Gebitsverzorging is noodzakelijk, omdat het voedingspatroon en het fysiek van huisdieren in de loop der jaren zijn veranderd in vergelijking met hun voorouders die in het wild leefden.

Gratis gebitsconsult

De maand van het gebit is een jaarlijks terugkerende en landelijke actie.

Tijdens de maand van het gebit geeft Dierenartspraktijk Geesteren & Almelo 10 procent korting op alle gebitsverzorgingsproducten en een gebitsbehandeling.

Een gebitscontrole door één van de assistentes is gratis. Ze kijken het gebit van het huisdier na en geven tips over de verzorging hiervan.

Reacties