Primeur bij Studio Sport: brein én spieren ‘kietelen’

Anky Loohuis en Maurice Verveer
Foto: Studio Sport Tubbergen

In maart start Studio Sport Tubbergen met de eerste cursus cognitieve fitness voor volwassenen.

Cognitieve Fitness is een trainingsmethode die speciaal is afgestemd op het trainen van geheugen, concentratievermogen, coördinatie en zintuiglijke vaardigheden. “Plezier staat hierbij voorop”, vertelt trainster Anky Loohuis. “De training bevat fysieke inspanning, mentale uitdaging en ontspanning.”

Een training bestaat uit fitnessoefeningen en ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Loohuis: “Alle oefeningen zijn gericht op het activeren van de hersenen.”

Cognitieve fitness is wetenschappelijk onderbouwd en door het Trimbos Instituut onderzocht en beoordeeld als een effectieve training voor lichaam en geest. “Het is voor iedereen die fit wil blijven en de hersenen gezond wil houden”, vat Maurice Verveer samen.

De lessen zijn gedurende 15 weken op dinsdagen van 13.30 tot 15 uur. De eerste les is op dinsdag 12 maart aanstaande. Voor een totaalbedrag van 195,50 euro, inclusief materiaal en een werkboek, kunnen sporters meedoen.

Meer informatie en aanmelden

Tijdens een tweetal informatiebijeenkomsten vertellen trainers over deze fitnessmethode en zullen zij eventuele vragen beantwoorden. Op donderdag 7 maart (11 uur) en zaterdag 9 maart (10 uur) staan ze gereed voor geïnteresseerden bij Studio Sport Tubbergen aan de Haarweg 15 in Tubbergen.

Aanmelden kan nog tot maandag 11 maart aan de balie of via [email protected]. De cursus gaat door bij 10 deelnemers en er zijn maximaal 16 plaatsen beschikbaar.

Reacties

article
66150
In maart start Studio Sport Tubbergen met de eerste cursus cognitieve fitness voor volwassenen. Cognitieve
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20190221/primeur-bij-studio-sport-brein-en-spieren-kietelen/
2019-02-21T15:17:42+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2019/02/21151701/Cognitieve-fitness.jpg
Nieuws