Bays krijgt een nieuwe exploitant

Foto: Mark Mensink

Discotheek, cafetaria en zalencentrum Bays te Reutum krijgt een nieuwe exploitant.

De bekende Reutumse uitgaansgelegenheid gaat op zoek naar een nieuwe uitbater, zo laat woordvoerder Freddy Mensink weten.

Stefan Kötter, die een aantal jaren geleden de exploitatie op zich nam, heeft al enige tijd aangegeven dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Reden te meer voor de drie Reutumse investeerders (grondverzetbedrijf Poppink, bouwbedrijf Steggink en sloopbedrijf Kamphuis) om in overleg met de vaste medewerkers op zoek te gaan naar een mogelijke opvolger. “Dat is niet zo maar even gepiept”, aldus de Reutummenaren, “maar één ding is zeker, we willen de horecagelegenheid graag voor Reutum behouden.”

Bays kent een lang verleden en heeft ook heden ten dage een grote maatschappelijke functie in het dorp. Bijna elke inwoner van Reutum, misschien wel uit heel Noordoost-Twente, beleefde er de nodige gezellige uurtjes tijdens dans- en disco-avonden, bruiloften en partijen. En wat te denken van de jaarlijkse carnaval, de toneeluitvoeringen en de kermis? Naast alle andere bijeenkomsten en vergadergelegenheden doet het horecabedrijf ook menig keer dienst doet als afsluiting van rouwplechtigheden.

‘Bays blijft Bays’

“In de tussenliggende periode zullen we, samen met de medewerkers, zelf de exploitatie op ons nemen, ook al met het oog op de vele activiteiten die er voor de komende maanden gepland staan, zoals een groots piratenfestijn, het jaarlijkse buitenfeest tijdens de kermis en de Mallorca-party. Het moge dan ook duidelijk zijn: Bays blijft Bays. Dat geldt  voor de reeds geplande, als ook voor nieuwe activiteiten, waarvoor de uitgaansgelegenheid ten allen tijde bereikbaar blijft.”

“Ook de inwoners van Reutum willen we in de toekomst graag betrekken bij het ontwikkelen van en brainstormen over nieuwe activiteiten. Misschien is er in dat kader wel een mooie rol weggelegd voor de werkgroep Mijn dorp 2030”, aldus de Reutumse ondernemers. “Binnen niet al te lange termijn hopen we een nieuwe exploitant te kunnen presenteren, want er zijn naar onze mening uitdagingen en mogelijkheden genoeg om er ook in de toekomst een succes van te maken.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden