Serene dodenherdenking in Fleringen

Op het kerkplein in Fleringen zijn zaterdagavond drie kransen gelegd in het kader van de gemeentelijke dodenherdenking.

De plechtigheid begon met een samenkomst in de lokale kerk, waarbij onder meer werd gesproken door Christel Luttikhuis-Nijhuis en Tonny Busscher.

Het plaatselijke koor zong een aantal liederen. Op het volgde om 20 uur, na het spelen van de Last post, de gebruikelijke twee minuten stilte.

Dodenherdenking

Op 4 mei worden jaarlijks alle burgers en militairen herdacht die sinds 10 mei 1940, wanneer of waar ook ter wereld, in het belang van het koninkrijk of tijdens vredesmissies van internationale organisaties zijn gevallen, dan wel door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen.

De nationale Dodenherdenking is niet alleen het herdenken van diegenen die hun leven verloren, maar houdt ook bezinning op heden en toekomst.

Kransleggingen

De kranslegging namens de gemeente Tubbergen werd gedaan door burgemeester Wilmien Haverkamp en raadslid Martin Groothuis. Voor partnergemeente Uelsen deden dat Herbert Koers en Hajo Bosch. Daarnaast legden twee inwoners een krans.

De jeugd van Jong Nederland Fleringen was eveneens bij de herdenking betrokken. Zij lazen gedichten voor en legden bloemen bij de kransen. Ook militairen, actief of in ruste, namen deel aan het plechtige eerbetoon.

De organisatie was dit jaar in handen van de Fleringer dorpsraad.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden