Workshops en netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden

Foto: DeBroekriem

Vanaf komende donderdag organiseert de landelijke vrijwilligersorganisatie DeBroekriem maandelijks diverse sollicitatieworkshops en bijeenkomsten voor werkzoekenden uit Almelo, ook voor inwoners van de gemeente Tubbergen.

Wethouder Arjen Maathuis van de gemeente Almelo is blij met het aanbod van dit netwerk. “Een mooi initiatief. Door zelf bijeenkomsten te organiseren doen de werkzoekenden nieuwe ervaringen op en bouwen ze netwerken op die ze kunnen gebruiken bij het zoeken naar een nieuwe baan. Ik ga er van uit dat mensen die werk zoeken hier gebruik van gaan maken.”

DeBroekriem

Stichting DeBroekriem is een landelijk activiteitenplatform voor en door werkzoekenden. ‘In-between-jobbers’ organiseren workshops en bijeenkomsten voor andere werkzoekenden. Op die manier werken deelnemers aan hun sollicitatievaardigheden en leren zij tegelijkertijd nieuwe mensen kennen.

“DeBroekriem is sinds twee jaar actief in Hengelo en we zijn blij dat we nu ook in Almelo een lokaal netwerk kunnen opbouwen waarbij werkzoekenden elkaar op weg helpen”, aldus Pieter Vermeer. Hij is oprichter van stichting DeBroekriem en was zelf na zijn studie werkzoekend. “Toen ik me oriënteerde op een nieuwe baan en talloze netwerkgesprekken voerde, organiseerden we ook kleine meetings om ervaringen te delen. Deze meetings werden steeds groter en vrij snel ontstond er een club van mede-werkzoekenden.”

In een rap tempo is de stichting uitgegroeid tot een landelijk netwerk en zelfs al eens uitgeroepen tot ‘beste vrijwilligersorganisatie van Nederland’. Volgens Vermeer is het belangrijk om tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan positief te blijven. “Je moet dan niet bij de pakken neerzitten, maar zo’n periode juist omarmen. Dit is de tijd om bij te leren en proactief te zijn.”

Sollicitatieworkshop

De aftrap en de daarop aansluitende workshop Ontdek & verwoord jouw kernkracht! vindt plaats op donderdag 9 mei van 13.00 tot 16.00 uur bij de bibliotheek in Almelo. Voor de exacte locatie en gratis aanmelden kunnen geïnteresseerden kijken op www.debroekriem.nl/event/sollicitatieworkshop-almelo.

Reacties